Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları : Blog Konularında "İnceleme" Yerine "Yorumları / Yorumu"

Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları 
Blog Konularında "İnceleme" Yerine "Yorumları / Yorumu"


Güzellik / Makyaj Blog Yazmanın İpuçları ismiyle oluşturduğum yazı dizimin bu seferki konusu, blog konularındaki başlıklarımızda önemli bir tüyo ile ilgili : "inceleme" yerine "yorumu" veyahut "yorumları" kelimesini kullanmak. "İnceleme" kelimesini kişisel olarak biraz soğuk buluyorum. Muhtemelen, yabancı makyaj bloglarından çevrilme ile başlanıldı. Ama Türkiye'de "inceleme" yerleşmiş bir arama kelimesi değil. Tabii ki her blog yazarı kendi tercihine göre blog başlıklarını biçimlendirir. Ama bu işin biraz daha Google tarafından bilinip, aramalarda bolca yer alan bir blog yazarı olmak istiyorsanız, bu konuyu okumadan geçmeyin derim. Çünkü küçük ama etkili bir blog ipucunu paylaşıyorum.

makyaj_bloglari_makyaj_blogu_yazmanin_ipuclar_konu_tuyosu
Makyaj Blogu Yazmanın ipuçları blog konuları



Biliyorsunuz ki makyaj blogları olmadan evvel güzellik forumları vardı. Bizler de aklımıza takılan bir şey olduğunda oradan okur bilgilenirdik. Hızlı web dünyasında artık o forumların eskisine göre çok kan kaybettiği ortada. İleride bloglar için de aynı hazin son olur mu bilemiyorum ama blogların enerjik akışında henüz öyle bir son gözükmediği gibi, yarının tarafsız ve güçlü medyası olarak ileriyi gören bir kesim bile var. Eğer bir blog yazarı iseniz, blogunuz büyüdükçe idare etmesinin de zorlaşacağını göreceksiniz. Aslında bu sadece blog yazarlığı için geçerli değil, aynı zamanda Youtube 'da güzellik videoları çekenler için de aynı şey geçerli. Okunma ve tıklanma sayılarınızın artışı, sitenizi yönetmede zaman zaman yorucu tarafa da sizi bırakacak. Ancak bir blog yazmanın en güzel tarafı, okunur olduğunu bilmek, etkinizi gözlemleyerek hissetmekten geçer. Bu açıdan, hem kemik okuyucumuzu hem de Google aramalarını bir dengede tutmanın mühim olduğunu düşünüyorum.


Google aramalarında öne çıkmak için sayısız makaleler yazılıyor ve bununla birlikte şaibeli "imleme backlink" dedikleri olaylar da dönüyor. Ama siz eğer niş blog sahibi iseniz, zaten blog yazmaya "aramalarda öne çıkma" gayesi uğruna yola çıkmamışsınızdır. Çünkü niş bloglar, diğer sitelerden net bir çizgi ile ayrılır. Kendi yollarındaki çıtalarını yükseltirken hızlı olmak yerine, emin adımlarla yavaş yavaş çıkarlar. Ben de diyorum ki size, o yavaş adımlarınızı bir parça yükseltmek için küçük tüyoların işe yararlılığını hissedin.


Makyaj bloglarında "İnceleme" kelimesi çok sık kullanılıyor. Örneğin "Cacharel Amor Amor Parfüm İncelemesi" diye başlık ile konu yaptığınızı varsayalım. Ancak hiçbir parfüm okuyucusu, o parfümü Google'da aratan hiçbir Türk okuyucu, o şekilde aratmaz. Çünkü bu yerleşmiş bir arama sözcüğü değil ki. Forumlardan yerleşen "yorumları / yorumu" kelime grupları daha hızlı bir arama sonucu size verecektir. Yani siz eğer konu başlığınızı, "Cacharel Amor Amor Parfüm İncelemesi" yerine "Cacharel Amor Amor Parfüm Yorumlarım" veya "Cacharel Amor Amor Parfüm Yorumu" tarzında değiştirirseniz, anlattığınız parfümü okumak isteyen okucuyla blogunuzu daha kolay kesiştirmiş olacaksınız. Kazandığınız yeni okuyucular da böylece blog sayfanıza daha çok şey katacaktır. Yani karşılıklı paslaşma diyebilirim. Siz, blog sayfanızda paylaştığınız makyaj ürününü veya parfümü merak eden gerçek okuyucuya doğru sunuyorsanız, o halde Google da sizi onunla şipşak buluşturur. Kesinlikle bu blog tüyosunu kullanmanızı öneririm.


Kişisel görüş olarak, "yorumlarım" kelimesini bu zamana kadar hiç kullanmadım. Çünkü bu blogdaki moda konuları hariç diğer tüm yazıları ben yazıyorum. Bu yüzden "yorumlarım" demek, biraz tuhaf geliyor. Sanki ben çoğul kişiyim de, yorumlarımı bildiriyorum. Moda yazılarını hazırladığımız arkadaşımla da birebir inceleme yapmadığımız için de konu başlıklarında "yorumlarım" kelimesini kullanmıyorum. Bu kelime sadece güzellik forumlarındaki kullanıcılar için alışageldiği için zamanla bilinir arama sözcüğü olmuştur ve Google aramalarında daha çok tık aldığı için bloglarda kullanırlılığını sürdürüyor. Ben ise, örneğin parfüm konularımda "yorumlarım" yerine "yorumu" şeklinde yapmayı tercih ediyorum. Ancak diğer konularımda yapmıyorum, bunun sebebi ise fazlasıyla uzun başlıklarımı daha da uzatmamak. Ama eğer başlık kısaya yakın ise yapmakta sakınca yok. Unutmadan; sadece parfümler için değil, blog sayfanızda konusunu hazırlayacağınız herhangi bir makyaj ürününde de aynı kalıbı kullanabilirsiniz.





Bir önceki Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları köşemde, 
farklı ve renkli konular yapmak için
sayıların gücünden bahsettim,  faydalanmak istiyorsanız 
Blog Konularında Sayıları Kullanmak linkine tıklayarak göz gezdirebilirsiniz.


Paylaş
, , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.