Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları : Konularda Sayıları Kullanmak

Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları : Konularda Sayıları Kullanmak


Güzellik / Makyaj Blog Yazmanın İpuçları yazı dizimin bu seferki konusu, bir konu tüyosu olan "Sayıları Kullanma" gücü. Eğer güncel bir güzellik / makyaj blogunuz var ise, blogunuzda konu üretmekte zaman zaman tıkanıyor olabilirsiniz. Hatta tıkanmasanız bile, sürekli aynı döngü içerisinde konularla yoğrulmak, blog okuyucusunu fazlasıyla sıkabilir. Daha eğlenceli ve daha ilgi çekici konular yazmak, her zaman için blog sayfanıza olan ilgiyi de tetikler. Mesela buna örnek olarak, En Sevdiğim 5 Şampuan blog konumu gösterebilirim. O konuyu 2011'de, ilk blog yazmaya başladığım dönemde yapmıştım. Hatta ilk yaptığım blog konularının başında yer alıyor. Bu durumu bilmeden, tamamen öylesine yapmıştım. Ne kadar çok tuttuğunu görünce şaşırmıştım da. Şimdi ise tecrübeli bir blog yazarı olarak, sayıların yarattığı ilgiyi net olarak görebiliyorum. Bu yazımda sizlere, sayıları kullanarak yapabileceğiniz örnek blog konuları (hatta Youtube video konuları) ve bu tüyonun blog sayfanıza neler katabileceğini paylaşacağım.


makyaj_bloglari_makyaj_blog_yazmanin_ipuclari_konularda_sayilari_kullanmak
Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları : Konularda Sayıları Kullanmak


Sayıları kullanmak, sadece güzellik - makyaj konseptli bloglar / vloglar için değil, ilgi çekme oranı çok yüksek olduğu için tüm haber sitelerinde, gazetelerde, kadın dergilerinde vs görebilirsiniz. Örneğin bir sinema dergisinde "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 100 Film" yazısı olsa, sinemaya ilgi duymasanız bile "Hımm ne varmış, bir bakayım" hissi ister istemez oluşturuyor. Sayıların kullanılmasında ilgi çekmesinin yanı sıra, bana kalırsa bir de "kısa ve çabuk okunası bir yazı" niteliği taşıyor.


Sizlere makyaj bloglarında kullanılır halde örnekler vermek istiyorum. Örneğin siz bir kırmızı ruju tanıtıyorsunuz. Diyelim ki markası da Maybelline olsun. Eğer konunuz şöyle olursa "Maybelline Lipstick x no z isim" bu konuya sadece, x numarasını özellikle aratanlar ve hasbelkader konuyu keşfedenler okur. Eğer sizin amacınız biraz daha okuyucu kazanmak ya da ondan daha önemlisi, emek dökerek yazdığınız makyaj blogunuzun biraz daha değer bilinmesini istiyorsanız, arada daha farklı konular yapın. Örneğin "En iyi Kırmızı 5 Ruj" diye bir konu yaparak sahip olduğunuz rujlardan en iyilerini sıralayın. İster markalarla bunları birleştirin, isterseniz markalardan bağımsız hareket edin, seçim sizin.


Örnek Makyaj Blog Konuları ;

"En İyi 7 Kırmızı Oje"
"En İyi 5 TheBalm Allığı"
"Yağlı Ciltler İçin En İyi 4 Nemlendirici"
"En İyi 5 Kuru Şampuan"
"Doğal Makyajın 8 Silahı"
"Kuru Saçlar İçin En İyi 3 Serum"
"Saç Bakımında 9 Tüyo"
"En Renkli 5 Oje Trendi"
....

Bunlar ilk aklıma gelenler oldu. Tabii bir de bunların olumsuzlarını yapabilirsiniz.

Örnek Makyaj Blog Konuları :

"En Kötü 8 Rimel"
"Avon'un En Kötü 5 Ürünü"
"Dünyanın En Başarısız 7 Parfümü"
"Saç Bakımında En Etkisiz 9 Bakım Serumu"
"Yağlı Ciltlerin Uzak Durması Gereken 4 Nemlendirici"
"Gece Makyajının 9 Düşmanı"

gibi... 

Biraz sahip olduğunuz makyaj ürünlerini aklınızdan yoklayarak, biraz araştırmalar yaparak, biraz da yaratıcılığınızı kullanarak farklı konular yapabilirsiniz. Bu tarz örneklerde herhangi bir sayıyı blog konusu olarak edinebilirsiniz. Sadece ufak sayılar değil, 10,20,30,49,100 gibi daha büyük sayılar da kullanabilirsiniz. Ancak sizlere önerim, 10 üstündeki sayıları çok da aşmamanız. Mesela ben açıkçası, 39 Saç Bakım Tüyosu isimli blog yazısının sonuna kadar okumam, zira sıkılırım. İlk 10'una şöyle bir göz atarım sadece. Çünkü bana kalırsa, sayıları katık ederek yapılan bu tarz blog konuları daha hızlı, daha şipşak okunulası yazılara imza attığı için ilgiyi ister istemez çekiyor. Yani bir başka deyişle blog okuyucusuna pratik bir derleme yazısı sunuyor. O yüzden büyük sayılarla hazırlanan konuların sonuna kadar aynı ilgiyle okunacağını kişisel olarak düşünmüyorum. Ufak sayılar ilgiyi daha çok cezbeder.


Deneyin, eminim ki bu tarz konuların çektiği ilgiyi seveceksiniz. Blog sayfanızda, daha eğlenceli konular yazmaya çalışmak demek, okuyucunuza verdiğiniz önem demektir. Bu tarz sayılı konular yapmadan önce ufak bir araştırma yapmanızı ve bu bağlamda blog sayfanıza daha zengin konular işlemenizi tavsiye ederim.


Ayrıca bir önceki Makyaj Blog Yazmanın İpuçları köşemde, sadece blogda değil Pinterest, Instagram gibi görselliğe dayalı her mecrada kullanılan ve resimlere şirinlik ile farklılık katan "dekoratif bant ve kurdelelerin" kullanımına, indirebileceğiniz hazır vektörleriyle beraber verdiğim Resimlerde Bant ve Kurdele Kullanımı yazıma tıklayarak paylaştıklarımdan faydalanabilirsiniz.



Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.