Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları : Resimlerde "Dekoratif Bant" ve "Kurdele" Farklılığı

Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları : 
Resimlerde "Dekoratif Bant" ve "Kurdele" Kullanımı

guzellik_makyaj_blogu_bloglari_yazmanin_ipuclari
güzellik makyaj blog yazmanin ipuçları

Güzellik / Makyaj Blog Yazmanın İpuçları yazı dizimin bu sefer ki konusu, bana sıkça sorulan "resimlere dekoratif bantlar" yerleştirme olayı. Blogda hazırladığınız konulara kullanacağınız resimlerinize veya fotoğraflarınıza dekoratif bantlar veya sevimli kurdeleler kondurarak onları göze çok daha hoş hale bürüyebilirsiniz. Kendi tarzınızla birlikte harmanlayacağınız bu tarz ufak farklılıklar, blog sayfanızın görselliğini daha da vurgulayacaktır. "Bantları Kurdeleleri Bulamıyorum" sorusuna cevap olabilecek ve sizlere örnek olarak linklerle birlikte paylaştığım bu yazımdan faydalanarak, siz de ilgi çekici görselleri blogunuzda hazırlayarak blogunuzun görselliğini zenginleştirebilirsiniz. Yalın bir blog tarzınız varsa dahi bantların opaklığını ayarlayarak ve boyutlarını küçülterek, çizginizi bozmadan zarif kullanımıyla şık bir hale getirebilirsiniz. Sadece blog sayfanız için değil; Instagram, Pinterest gibi görsellik üzerine kurulu sosyal medya hesaplarınızdan da bu şekilde farklı ve göze hoş görselleri arada kullanmanız, paylaşımlarınıza daha hoş bir tatlılık katacaktır.




Bant, ingilizcede "tape" demek. Aradığımız ise vektörel tapeler. Genelde "Scrapbook" yapımları sitelerinde bu tarz bantlar, kurdeleler sıkça yer almakta. Scrapbook kelimesini Türkçe 'ye nasıl çevireceğimi bulamadım. Kolajlar hazırlama olarak düşünebilirsiniz. Eskiden deftlerden scrapbook yapılırdı, şimdi ise olay dijital kısıma taşındı.


Benim size burada önemle belirtmek istediğim, fotoğraflarınıza veya görsellerinize arkası beyaz olan resimler paylaşmayın. Onun yerine arkası şeffafları bulun. Beyaz olanlar kolajlı resimlerde çok itici duruyor, hatta bu şekilde olacağına hiç hazırlanmasa daha iyi olur tadını veriyor insana. Bunun için de "PNG" veya "VECTOR" şeklinde aratmalarınızla karşınıza milyonlarca görsel gelecektir.


Daha önce önerdiğim Deviantart sitesinden bantlardan birkaç tane örnek olarak linklendireyim. Siz de linklerdeki sitenin ister sağ taraftaki "More From" kısımlarından isterseniz de direkt olarak sol üstte yer alan arama bölümünden "Tape PNG" veya "Washi Tape PNG" şeklinde aratarak daha farklılarını bularak devam edebilirsiniz.


Ara Not : Linkteki paketlerin açılabilmesi için, önceden bilgisayarınızda Winrar programınınn kurulu olması gerekiyor. Eğer değilse, Google'dan bu programı güvendiğiniz bir siteden indirmenizi öneririm.


Örnek 1 Dekoratif Bantlar >>> Paket 1 Linki

Örnek 2 Dekoratif Bantlar >>> Paket 2 Linki

Örnek 3 Dekoratif Bantlar >>> Paket 3 Linki

Örnek 4 Dekoratif Bantlar >>> Paket 4 Linki


Google 'da ve Deviantart sitesinde bu şekillerde aratarak pek çok dekoratif bant modelini seçebilirsiniz. Ben blog sayfamda ise ağırlıklı olarak size önerdiklerimi kullanıyorum, bazen de erkek arkadaşımın benim için kendi yaptığı png'lerden faydalanarak konularımı hazırlıyorum. Ama internette o kadar çok var ki, biraz daha araştırırsanız, bulduklarınızdan dev bir arşiv dahi yaratabilirsiniz.


Kurdeleler de aynı şekilde aratıyoruz. Püf noktası "Ribbon" kelimesine odaklanmak. Çünkü ribbon, İngilizcede kurdele demek ve bizim arayacağımız tanım "Ribbon Png" veya "Ribbon Vector" ya da"Digital Ribbon Png" veyahut "Ribbon Pack" şeklinde olmalı.

Örnek 1 Kurdeleler >>> Paket 1 Linki

Örnek 2 Kurdeleler >>> Paket 2 Linki

Örnek 3 Kurdeleler >>> Paket 3 Linki

Örnek 4 Kurdeleler >>> Paket 4 Linki



Bu bantları ve kurdeleleri, blogda geçtiğimiz ay paylaştığım "Blogdaki Görsellere Minik Vektörler Nasıl Eklenir" yazımda bahsettiğim adımları uygulayarak hazırlayabilirsiniz. Yapacağınız görseller tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Hazırladığınız görseli hem blog sayfanızda, hem Instagram paylaşımlarınızda hem de Pinterest görsellerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer takıldığınız herhangi bir sorun olursa, bu konuya yorum bırakabilirsiniz.


Ayrıca bir önceki Makyaj Blog Yazmanın İpuçları köşemde, Alexa sıralamasından bahsettim. Alexa çok önemli bir durum olmamakla beraber internetteki sıramızı bize üç aşağı beş yukarı şekilde fikir vermesi açısından bakabileceğimiz bir istatistik sitesi. Eğer Alexa Sıralamasına Nasıl Bakarım diyorsanız, orada yazdıklarımdan faydalanabilirsiniz.


Paylaş
, , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.