Çin'den Makyaj Fırçası Almak ?

Ali Express, Ali Baba, China Buye, Deal Extreme ve Ebay Çin Satıcıları gibi sayıları ve satıcıları gittikçe artan, neredeyse dünyaya hükmeder hale gelen Çin Pazarı 'ndan kozmetik ürünleri alınmalı mı? "Makyaj fırçasını Çin'den gelir gelmez yıkıyorum, sonra tüm zararları gidiyor" diyenler haklı mı? Ya hediye olarak Çin kozmetik ürünleriyle çekilişini yapan güzellik bloglarına ne demeli? Çin sitelerinden blog tanıtımı için defelarca teklif almama rağmen, hiçbirini neden değerlendirmiyorum?

cinden-makyaj-fircasi-almak
Cinden Makyaj Fircasi Almak


Bir yandan kozmetik ürünlerinin içerisindeki zararlı kimyasalların kanserojen olup olmadığını sorgularken bir yandan da Çin üretimi makyaj ürünlerini kullanmanın çelişkisi, keşke sadece çelişkili olmakla sınırlı olsaydı. Üretim şartlarını bile bilmediğimiz makyaj ürünlerini ve hatta makyaj fırçalarını alıp kullanmak, kendimize farkında olmadan yaptığımız bir kötülük. Son zamanlarda; Ali Express, Ali Baba, China Buye, Deal Extreme ve Ebay Çin satıcılarından kozmetik ürünleri almak çok revaçta. Hatta öyle ki bunu çekiliş olarak hediye eden bloggerlar var. Markasız ürünlerinin zararlarını "hediye" olarak vermek, sırf ucuz diye böyle bir hediye seçmek biraz kurnazlık da barındırıyor ne yazık ki.


Kullandığımız kozmetik ürünlerinin bilinen bir marka güvenirliliğini taşıması çok mühim. Çünkü pek çok marka ürününü kozmetik dünyasına sunmadan evvel çok sıkı kontrollerden geçiyor. Bugün Çin piyasası dünyanın dev isimlerinden birisi. Çin'de üretilen her ürün kötü de değildir, bunu biliyorum. Ama bir marka adına üretim yapmak farklıdır, kendi başına uydur kaydır bir şekilde yapmak farklıdır. Kozmetik ürünlerinin içeriğine bakıp barındırıdığı "Petrol" den kaçıyoruz, ama petrol bile yanında nitelik kazanan içeriklerle üretilen Çin ürünlerini kapış kapış alıyoruz.


cinden-makyaj-fircasi-almak
Cinden Makyaj Fircasi Almak


Fırçalarda kullanılan boyaların nasıl zehir saçtığını bilmiyoruz.

Fırça yapısının cildimizde zamanla oluşturacak hasardan bile bir haberiz. 


Sırf ucuz diye hiçbir denetime girmeyen makyaj fırçalarını almak yerine uygun fiyatlı ama bilinen markalardan almayı tercih etmeye özen göstermeliyiz. 

Ucuz ve kalitesiz makyaj ürünlerinin ve fırçalarının nasıl yapıldığını, hangi şartlarda üretildiğini dahi bilmiyoruz. 


Kozmetik konusunda daha bilinçli olmamız gerekiyor.


Cicili bicili görünüşlerine aldanmamalıyız.

Biliyorsunuz ki kozmetik bir lüks tüketimdir ve özellikle ülkemizde kozmetik ürünlerinin satışı yurt dışına oranla pahalı sayılabilir. Ancak o zaman ya az - öz almalıyız ya da uygun fiyatlı kozmetik markalarıyla yola devam etmeliyiz. Güzelleşelim derken bilinçsiz tercihlerle kendimizi riske atmayalım. Sonuçta normal kozmetik markaları bile onlarca zarar veriyor, daha fazlasına emin olun cildinizin ihtiyacı yok.

Neredeyse her ailede en az 1 kanser vakası görülüyorken, "aman n'olcak alt tarafı makyaj fırçası değil mi, cildime uzun uzadıya mi sürüyorum sanki? Pıt pıt sürüp geçiyorum" demeyin. Tüm makyaj malzemelerimizin bedenimize belirli bir zarar var ama neden bunun daha fazlasını almak için sınırları zorlayalım? Hayatımızda bilinç olduğu sürece, sevdiklerimizle daha sağlıklı günler yaşarız. Çin sitelerinden defalarca gelen ürün tanıtım maillerinin hiçbirisini kabul etmiyorum, okuyucumla da bu tarz ürünleri buluşturmuyorum. Belirlenen standartların altında üretim yapan makyaj fırçalarını ve diğer kozmetikleri tercih etmeyelim, edilmesi için de özendirmeyelim.


Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.