Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları : Blog Konularını Paylaşmanın En Uygun Saatleri ?

makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-konulari-paylasmanin-en-uygun-saatleri
Makyaj Blogu Yazmanin ipuclari - Konulari Paylasmanin En Uygun Saatleri

Blog Konularını Paylaşmanın En Uygun Saatleri Nelerdir ? Hangi Saatlerde Bloga En Çok Trafiği Çekebiliriz ? Doğru Zaman Dilimlerini Seçmek Okunurluluk Oranını Arttırır mı? "Her sabah saat 8 'de" Şeklinde Blog Yazmayı Bir Ritüele Dönüştürmek Gerekli mi ? Peki Ya Günler ? Haftanın En Çok Hangi Günü Blog Daha Çok Okunur ? Günlerin de Bu İşte Bir Payı Var mıdır ?


Tüm bu soruların cevaplarını, sizler için hazırladığım bu konudan öğrenebilirsiniz. Blog yazmak sizin için bir hobi ise ve okunurluk çıtanızı daha yükseltmek istiyorsanız, bu işin biraz tüyolarından neden faydalanmayasınız ? Özellikle güzellik ve makyaj blogu yazarıysanız, saniyeler içinde okunup geçilerek hızlı tüketimi seven web dünyasında biraz daha bilinir olmak istiyorsanız, bu tüyoları mutlaka okuyun.



Blog yazdığım ilk zamanlarda ne bu kadar çok okunuyordum ne de bu bilgileri biliyordum. Bu yüzden tüm öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum ki kaliteli içerik giren bloglar internet dünyasında yerini daha hızlı alsın. Blog tüyoları yazı dizim size; yeni bir blog yazarıysanız küçük ama fark edilir ayrıntıları başından beri yaparak daha güçlü bir bloga sahip olmanızı ya da hali hazırda bir blog yazarıysanız hazırladığınız yazıların daha çok değer bulmasını eminim ki sağlayacaktır. Çünkü ufak ayrıntıların büyük farklar yarattığını blog sayfamda da uygulayarak şahit olmuş bir yazarım.


Yaptığınız bir konu saniyeler içinde okunup geçiliyor, bu denli hızlı tüketim olan web dünyasında fark edilir olmak çok da kolay değil. Yazdığımız cümleler, fotoğraf çekimleri, konu bulma sıkıntısı, sosyal medya yönetimi vs bunların hepsi emek ve zaman harcayan işler. Tabii blog yazdıkça bu işin pratikliğini de ister istemez alıyorsunuz ama aktif bir şekilde blog yazmak öncelikle özveri istiyor. Özellikle yazdığımız konular makyaj - güzellik üzerine olunca, daha çok itinalı olmak durumundayız. Çünkü fotoğraf çekimleri bizler için daha önemli hale geliyor. Ürünlerin gerçek rengini yansıtabilmek ve estetik çerçevesinde kareler yakalamak için defalarca deklanşöre basıyoruzdur. Blog yazmaya başlamadan önce fotoğraf makinesiyle bu kadar haşır neşir değildim. Ama şimdi hayatımda her gün kullandığım bir eşyaya dönüştü.


Bununla birlikte bir konuyu yazmadan önce araştırma yapıyoruz. Örneğin 2 hafta süresince beni uğraştıran konuları yazdığımı bilirim. Uğraşıp didinip yaptığımız konuları, gün içerisinde yayına alırken ve sosyal medya hesaplarımızdan konularımızın duyurularını yaparken, doğru zaman dilimlerini seçmemizle daha çok okunma sayısına ulaşabiliriz.


Bu konunun önemini şu şekilde örneklemek istiyorum. Örneğin siz belirli bir çerçevede blog planı yapıyorsunuzdur. Ben böyle bir plan içerisinde değilim ama yapan çok olduğu için bu konudan örnek vermek istiyorum. Diyelim ki okuyucularınıza "Her sabah saat 8 'de" diye bir ritüel tutturup, her gün düzenli olarak söz verdiğiniz saatlerde konularınızı yayına alıyorsunuzdur. Durum şu ki, sabahın erken saatlerinde konularınız hak ettiği ölçüde okunmaz, okunamaz. Bunun nedeni aslında çok basit. Çoğu insan, o saatte bir blog okuma merakını kendinde hissetmez. Genelleme yapmayı seven bir insan değilim ama insan davranışlarını iyi biliyorum. Görsel duyularımızın en açık olduğu vakit sabahın ilk saatleridir. Her insanın da hayatta daha ciddi bir uğraşı vardır. Kimileri okuluna gitmek için hazırlanıyor, kimileri işine yetişmek için zamanı kolluyor. O vakitte sizin blogunuzu açıp "Ah dur Bayan Simit bugün hangi rimeli tanıttı, hangi allığın pütürcüklerinden bahsetti ?" diye meraklanmaz.


Çünkü gün içerisinde blog okuma tamamen keyfi bir durumdur ve insanlar bunu ancak keyifli saatlerde yapar. Hele ki makyaj bloglarını. Kötü zaman dilimlerinde paylaşım yaparsanız sizi takip eden okuyucunuza antipatik bile gelebilirsiniz. Sabahın 8 'i veya gecenin 11 'i gibi blog okunma keyfinin arka plana geçtiği zaman dilimlerinde blog paylaşımı yapmaktan kaçının derim.


Peki Blog Konularını Günün Hangi Saatinde Yapmalı?

makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-konulari-paylasmanin-en-uygun-saatleri
Makyaj Blogu Yazmanin ipuclari - Konulari Paylasmanin En Uygun Saatleri

Sabah 9 'dan evvel asla yapmamalı. Hatta bana sorarsanız 9 bile çok iyi bir saat dilimi değil.

En iyi süre sabah 10'dan itibaren başlar ama ortak yapılan araştırmalarda en iyi olarak saat 11 'den sonra gözüküyor. Ben ise tecrübeli bir blog yazarı olarak saat tam 12 diyorum. Yani öğle 12 'den - öğleden sonra 15.30 'a kadar yapılan paylaşımlar, internet dünyasındaki blog adına en çok tıklanası saatlerdir. Saat 12.00 - 15.30 arasında hem blog konularınızı, hem de sosyal medya paylaşımlarınızı yapmanızı öneririm. Bu saatler dışında hiçbir paylaşım yapmayın diye bir kesin kaide elbette yok, olamaz da. Çünkü blog bizim isteklerimizle şekillenir. Yani siz bir Pazartesi gecesi saat 02.00 sularında da blog postu yapabilirisniz. Ama bilin ki bu konunuz size okuyucu trafiği sağlamakta zorlanır. Neden biraz daha bekleyip onu ertesi gün yayına almıyorsunz? Hatta Blogger paneli bile planlamaya müsait alt yapıya sahip. Yayınızı o saatte hazırlıyorsanız, ertesi günün verimli bir saaatinde yayında olması için planlayabilirsiniz. Eğer sabah dediğim saatlerde online olmaya dikkat eder ve konularınızı bu şekilde paylaşırsanız, konularınızın okunup değer bulmasındaki trafiğin daha da arttığını zamanla göreceksinizdir.

Blog Konularını Paylaşırken Günlerin Bir Farkı Var mı?

Tecrübelerime dayanarak cevap veriyorum, evet günlerin de önemi var. Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinin özel bir sihri var sanki. Belirttiğim bu günlerde mutlaka blog konuları hazırlayıp paylaşın. Cumartesi gününün de Pinterest sihri var. Pinterest paylaşımlarınıza önem veriyorsanız Cumartesi gününü bu açıdan iyi değerlendirin derim.


Not: Kişisel olarak blogda kaideli kurallı ilerlemeyi sevmiyorum. Hatta gördüğüm kadarıyla makyaj - güzellik blog yazarlarının hemen hemen hepsinde "blog defteri" var. Benim bir blog defterim dahi yok. Çünkü bu kadar kurallı ilerlemek bana göre değil, hatta sınırlar içinde kaldığımda blog bana sıkıcı geliyor, keyif vermiyor. Bu yüzden saat açısından biraz daha esnek paylaşımlar yapıyorum. Bu yazıda belirttiğim saatlere uymaya çalışsam da, sosyal hayatımdaki akıştan dolayı istediğim saatlere konuları yetiştiremiyorum. Ama siz daha planlı programlı ilerleyerek blog yazmayı seviyorsanız, mutlaka o şekilde devam edin. Öyle olmak çok daha yararlı. Sadece blog konularınızı paylaştığınız zaman dilimlerinin ve günlerinin de bir öneme sahip olduğunu unutmayın. Bu arada minik bir tüyo daha; ana sayfanızı sık sık güncelleyin. Bunun blogunuzun indekslenmesi açısından faydası çok. Ana sayfa güncellemenmesi demek, bol bol konu yapmak demektir. Nasıl ki Youtuber 'lar bol bol video çekerek bilinirliklerini ve popülerliklerini daha da arttırırlar, biz bloggerlar da bol bol konu yapmalıyız. Tek bir video ile ünlü olan Youtuber tanıyor musunuz? Hiçbir makyaj vloggerı tek bir video ile ünlenmez. Haftada birden fazla yaptığı video oranları varsa bilinir. Bunu da ek tüyo olarak belirtmek isterim. Ne kadar sık paylaşım = o kadar bilinirlilik.



Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları yazı dizimde bir önceki konu Blog Fotoğraflarını Etiketlemek 'ti.
İlginizi çekiyorsa hazırladığım o yazıya da göz atabilirsiniz.


Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.