Sırt Sivilceleri İçin 7 Bakım Önerisi

Sırt Sivilceleri İçin Bakım Önerileri

Nasıl ki yüzümüzde akne sivilceleri oluşuyor, sırtımızda da rahatsızlık hissi vermekten geri kalmayan sırt sivilceleri oluşabilir. Sırt sivilcelerine kozmetiksel bakım açıdan önlem amaçlı öneriler şu şekilde :


sirt-sivilceleri-icin-bakim-onerileri
sirt sivilceleri icin bakim onerileri




Sırt Sivilceleri İçin Bakım Önerileri #1 : Salisilik Asit veya Benzoil Peroksit İçeren Duş Jeli

Sivilcelenme problemi yaşayan bir vücuda sahipseniz, marketlerde satılan çoğu duş jeli ne yazık ki cildinizle iyi bir dostluk kuramaz. Bunun için Salistik Asit veya Benzoil Peroksit içeren duş jelleri kullanmayı uzmanlar öneriyor. Sivilcelere en iyi gelen kozmetiksel ürünler salistik asit içerenlerdir. Ayrıca kullandığınız duş jellerinin de petrol içermemesine de özen gösterin Ülkemizde doğal içerikli kozmetik ürünleri biraz pahalıca fiyata satılmakta. Eğer ekonominizi de düşünüyorsanız, çok pahalı ürünler yerine daha makul fiyatlı yüz jellerini vücudunuz için duş jeli olarak kullanabilirsiniz. Yani salistik asit içeren bir duş jeli size pahalı geliyorsa, daha ucuz fiyata bulabileceğiniz yüz temizleme jellerini de kullanabilir, onu bu iş için görevlendirebilirsiniz. Hatta salisilik asit içeren bir yüz toniğini de ara ara vücut bakımınızda uygulayabilirsiniz. Unutmayın ki, yüzümüz için formüle edilen tüm kozmetik ürünleri aynı zamanda iyi bir vücut ürünüdür.


Sırt Sivilceleri İçin Bakım Önerileri #2 : Sentetik Yerine Pamuklu Kıyafetler

Günlük yaşantımızda terleme (özellikle egzersiz sonrası) olduğu durumlarda kıyafetlerimiz bize fark etmeden zarar verebilir. Sentetik olanlar cildimize de olumsuz yönden etkir, en basiti nemlendirme konusunda zarar verir. Bu yüzden pamuklu kumaşlara daha çok önem vermeliyiz.


Sırt Sivilceleri İçin Bakım Önerileri #3 : Omega 3 Almaya Özen Gösterin

Sağlıklı gıdalar almak her zaman her koşulda gerekli ama özellikle sivilcelerle çok baş ettiğiniz dönemde Omega 3 çok iyi gelecektir. Çünkü iltihap giderici etkiye sahiptir. Omega3 kaynakları olan cevizi ve balığı hayatımıza daha çok katmalıyız.


sirt-sivilceleri-icin-bakim-onerileri.jpg
sirt sivilceleri icin bakim onerileri


Sırt Sivilceleri İçin Bakım Önerileri #4 : Ergenlik Dönemindeyseniz Çok Dert Etmeyin

Eğer ergenlik dönemindeyseniz, bilin ki hormonlarınızın en çok çalıştığı ve böyle problemleri de en çok dert ettiğimiz dönemi yaşıyorsunuz. Her insan o dönemden geçti. Önerim, petrol ürünleri kullanmayıp daha dikkatli ve ölçülü miktarda kozmetik ürünlerle yola devam edip sivilcelerinizle oynamazsanız bu sorunlarla daha kolay baş edebilirsiniz.


Sırt Sivilceleri İçin Bakım Önerileri #5 : İyi Bir Şampuana Terfi Etmeli

Kullandığımız şampuanlar bu aşamada önem kazanıyor. Çünkü saçlarımızı durularken en nihayetinde sırt bölgemizde de iştiraklı hale geliyor. Kullandığınız şampuanların içeriğine dikkat ederek almanızı öneririm. Şampuan konusunda titizim, blog sayfamda daha önceden yazdığım En İyi 5 Şampuan listeme göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz.


Sırt Sivilceleri İçin Bakım Önerileri #6 : Çok Sıcak Duş Almaktan Kaçının

Çok sıcak duş almak cilt kuruluğuna neden olduğu için fazla sıcak su ile duş almaktan kaçmaya özen gösterin. Yaz mevsiminde ister istemez ılık duş alıyoruz ama kışın çoğu insan sıcak duş keyfini yaşamak istiyor. Suyun çok sıcak olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Çünkü sıcak su vücudu daha çok kurutmakta.


Sırt Sivilceleri İçin Bakım Önerileri #7 : Vücut Fırçası Kullanın

Ölü hücrelerden kullanmak için vücut fırçası alıp kullanabilirsiniz. Vücut fırçaları, yaygın kullanımı olmasa da bakım adına kullanmak iyi bir çözüm. Vücut fırçalarını, bakım ürünleri satışı yapan yerlerde bulabilirsiniz. Fırçalama işlemi dolaşım sistemini de uyardığı için vücudunuza çok iyi gelecektir.


Ayrıca; ciddi bir sivilcelenme durumu ile karşı karşıyaysanız, mutlaka bir uzman doktordan özel yardım almalısınız.


Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.