Farmasi Kozmetik - Bushra Parfüm Yorumu

farmasi-kozmetik-bushra-parfum-yorumu
Farmasi Kozmetik Bushra Parfum Yorumu


Farmasi Kozmetik Bushra parfümü, "Greyfut, Bergamot, Yasemin ve Gül" notalarından oluşan ve uygun fiyatlı parfüm sınıfında yer alan bir parfüm. Parfümün ismi Bushra, parfüm tanıtımında Avrupa 'nın güneybatısındaki Flamenko yapan İspanyol dansçı bir kadın kullanılmış ve bu parfüm kendini doğu medeniyetinin terimi olan "oryantal" olarak tanımlıyor. Bir anlam karmaşası var gibi. Üstelik bu parfümde, tazelik havası estiren notalar barındırdığı belirtilmiş ama bana kalırsa parfümün belirtilen notalarla pek ilişkisi yok. Bazı kadınlar erkeksi kokular yayan parfümleri daha ilgi çekici buluyor, hatta bizzat erkek parfümü alıp kullananlar da var. İşte bu parfüm tam onlara göre. Tazelik hissi yerini alabildiğine baharat kokusu veren Farmasi Kozmetik 'ten Bushra Parfüm yorumlarım şu şekilde :




farmasi-kozmetik-bushra-parfum-yorumlari-kullananlar
Farmasi Kozmetik Bushra Parfum Yorumlari


Farmasi Bushra Parfümü "oryantal" olarak lanse ediliyor ama parfümün koku notalarında greyfurt, bergamot, yasemin ve gül gibi oryantal notalarla alakası olmayan koku birlikteliği yazılı olduğunu fark ettim. Buradaki 2 veriden 1'i diğerini devre dışı bırakıyor. Çünkü bir parfüm oryantal sınıfta yer alırsa bu kadar tazelik coşkusu yaşatan notalar barındıramaz, eğer bu kadar fresh notalara yer veriyorsa o parfüm oryantal sınıfta yer alamaz. Parfümü koklar koklamaz ilk maddenin doğru olduğunu, ikincisinin otomatik olarak elendiğini gördüm. Yani parfüm oryantal bir parfüm. Oryantalliği parfümde baskın hale getiren misk ve amberle daha fazla yoğunlaşması ona daha hoş hava verebilirdi.


Oryantal ve buram buram baharatlı bir parfüm olan Farmasi Bushra parfümü, siyah ve oldukça sert hatlarla biçimlendirilmiş bir şişe tasarımına sahip. Bushra parfümünü kullanmadan evvel ilk fark ettiğim ayrıntı, tasarım olarak Dolce Gabbana The One tarzına benzeyişi oldu ancak Dolce Gabbana hem şeffaf bir parfüm şişesine hem de pembe altın (rose gold) gibi son derece cezbedici bir renk tonu kullanıldığı için Bushra 'dan daha zarif görüntüde. Kişisel zevk olarak parfüm tasarımının daha feminen yeğlerdim. Hatta bana kalırsa, bu kadar baharatlı bir oryantal kokunun biraz daha mürdüm tonlarında, belki de yılın rengi seçilen marsala rengindeki tonlara sahip olmasını ve şişe tasarımının sert hatlar yerine kıvrımlı bir parfüm şişesinde olmasını yeğlerdim. Çünkü parfüm şişesinin kokusuyla daha uyum içinde olan parfümler, kadınları çok daha fazla cezbettiklerini düşünüyorum.


- Farmasi Kozmetik Bushra Parfümü -
farmasi-kozmetik-bushra-parfum-yorumu
Farmasi Kozmetik Bushra Parfümü 

Parfümün şişe tasarımını fazla sert buldum, en azından mat siyah olmasaydı keşke. Çünkü çok iç karartıcı bir renk. Kapak kısmı da (sadece bana denk gelende mi böyle genel bir hata mı bilemiyorum) çok zor açılıp kapanıyor. Özellikle parfümü kullanmak üzere kapağı açarken resmen küçük bir cebelleşme haline giriyorum.


Farmasi Bushra Parfümü, koku kalitesi olarak düşük değil. Bu açıdan beğendim. Kullandığım süre zarfı boyunca baş ağrıtma gibi bir problem yaşattığına da şahit olmadım. Özellikle satış fiyatına nazaran bu şekilde olması büyük bir artı. Çünkü kozmetik dünyasında düşük bütçeli ekonomik parfümlerinin çoğu baş ağrıtan türde. Bu parfümde bunu yaşamamak son derece güzel. Parfümün kokusu alabildiğine baharat diyebilirim. Parfümde eksik bulduğum yan, kokularının birbiri arasında geçişi yok. Burna ilk gelen yoğun baharat kokusu son giden de olmuş oluyor. Bu açıdan tende değişimler yaparak merak uyandırıcı bir parfüm olarak gelmedi. Yani demek istediğim, sadece baharatlı bir parfüm. Oryantal bir kokunun daha gezgin ruhlu olmasını isterdim.


Siyah gibi zor bir rengin kadın parfümlerinde kullanmasından yana olmasam da, parfümün kapak kısmının fazla zorlayıcı açılıp kapandığını düşünsem de, şişe tasarımının daha özgün ve parfümün yüklenen imajına uygun olmasını istesem de, parfümün kokusunun verdiği yoğun baharatı kişisel zevk olarak fazla keskin bulsam da; tüm bunlara rağmen koku kalitesi olarak parfümün beklentimden daha iyi çıktığını, 26.80 ₺ 'lik uygun fiyatlı etiketine nazaran alınası olduğunu söyleyebilirim.


Parfüm fiyatlarından dolayı açık parfüm kullanıyorsanız, onlardan daha iyi kalitede. Baş ağrıtmıyor ve parfümün kalıcılığı da ortalamanın üstünde. Mesela kıyaslayacak olursam, biraz evvel tasarımsal benzerliğini bahsini ettiğim Dolce Gabbana parfümü kalıcılık konusunda bu parfümden daha iyi değil. Ama markanın kendi belirttiği enerjik ve tazelik veren greyfurt, bergamot gibi koku notaların hiç sezilmediğini, onun yerine baştan sona baharat bir kokuyla karşılaşacağınızı düşünerek edinmenizi öneririm. Erkeksi kokuları seviyorsanız deneyebilirsiniz. Hatta bu açıdan parfümü, sadece kadınlara özel değil unisex kullanımına da uygun buldum.


* Tanıtım Ürünüdür.

Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.