Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel / Aloe Vera Jelin Cilt Bakımında Etkisi

Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel
Skin79 Aloe Vera Jel
skin79-aloe-aqua-soothing-gel-aloe-vera-jeli-cilt-bakiminda-etkisi
Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel - Aloe Vera Jelin Cilt Bakiminda Etkisi


Jölemsi yapıdaki Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel, yatıştırıcı bakım etkisi verme iddiasına sahip bir aloe vera jeli. Kore 'nin meşhur markası olduğu için Koreli makyaj bloglarında çok sık yer bulan bu jel benim gözümde o kadar da iyi ve gerekli bir ürün değil. Okuduğum yorumlardan daha az beğenme nedenim ise, daha iyi bir bakım markasından aynı tarz ürünü kullanıp onu içerik olarak daha değerli bulmam. Kocaman miktarındaki bu aloe vera jeli çoklu kullanım sunması ve yapısının büyüklüğü ile dikkate çekiyor. Hem yüz, hem vücut, hem saç bakımında ayrı ayrı kullanılma yönüyle bu aloe vera jeli çok çok iyi ve kesinlikle önerilesi bir yüz bakım ürünü değil, en azından benim görüşüm bu yönde. Saç ve vücut bakımı adına kullanılabilir buldum. Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel Aloe Vera Jeli hakkında daha detaylı yorumlarım şu şekilde :



skin79-aloe-aqua-soothing-gel-aloe-vera-jeli-cilt-bakiminda-etkisi
Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel - Aloe Vera Jelin Cilt Bakiminda Etkisi


skin79-aloe-aqua-soothing-gel-aloe-vera-jeli-cilt-bakiminda-etkisi
Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel - Aloe Vera Jelin Cilt Bakiminda Etkisi


300 ml gibi epey büyük bir ambalaja sahip olan bu aloe vera jelinin en büyük eksisi ambalajının ta kendisi oluyor. Bu kadar büyük gramaja sahip bir kozmetik ürününü, tüp olmayan veya pompa sistemsiz bir ambalaja terk etmek niye? Bu serzenişim boşa değil çünkü bu denli büyüklükte bir ürün daha pratik kullanım sunan bir ambalaja terfi ettirilebilirdi. Üstelik bu ürün çoklu kullanım için sunulmuş, yani bu demek oluyor ki hem bacağınıza kullanabilirsiniz hem yüz için vs. Böylesi uygulama sunan bir ürün, en basit haliyle tüpte olması gerekirdi.


Jölemsi havayı vermek için içeriğinde karbomer (carbomer) kullanılmış. İster doğal marka olsun ister sadece kozmetik skalası ile bilinen bakım markaları olsun çoğu jel ürününde kıvam arttırmak için bu maddeye yer verildiğinin farkındayım. Ancak bu üründe aloe vera jelinden sonra ilk sırayı alkol çekiyor. İçeriği çok karışık değil ama alkol, parfüm ve Triethanol Amine, hassas ciltlerde hafif kızarıklığa yol açabilir. Böylece Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel, kendi iddiasındaki "her cilde uygun" kısmını otomatik olarak törpülüyor.


Jelde kullanılan parfümün kokusu yapay ve alt kalite bir parfüm hissi bana verse de baş ağrıtan oranda yoğun olarak bulunmuyor. Kullanımında rahatsızlık verecek ölçüden uzakta olan hafif yanı neyse ki iyi dengelenmiş. Ambalajında insana tazelik hissi veren yeşil rengi kullanılmış ama jel şeffaf yapıda yani renksiz. Böyle olmasını sevdim.


Aloe Vera Jel Nasıl Kullanılır? konumda da değindiğim gibi aloe vera jelin kullanım alanları çok fazla. Hem yüz bakımı, hem vücut bakımı, hem de saç bakımı adına kullanılıyor. Hatta güneş yanıkları, tıraş sonrası rahatlama gibi farklı kullanımlar da var. Yapısı adeta su gibi ve cilt tarafından kolaycacık emildiği için yağlılık hissi hiç yok. Karma ve yağlı ciltlerin daha fazla seveceği tarzda bir nemlendirici (ki zaten böylesi ciltlerin en büyük arayışları da hafif formlu cilt bakım nemlendiricilerden yana oluyor). Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel, yağlı ve karma ciltlerle daha iyi anlaşabilir ayarda olsa da normal ciltler için de ideal kıvamda. Makyaj bazı olarak jel tarzı ürünleri bir karma cilt olarak daha çok seviyorum. Çünkü çarçabuk emiliyor ve yağ vermedikleri için makyajda kullandığım ürünlerden hariç cildimi ekstradan yağlandırmıyor. Ancak bu tarz jeller çoğu kişinin beklentisine cevap verebilecek nitelikte makyaj bazı olarak direkt kullanımda etkili sonuç veremez. Makyaj bazı adına bir parça daha rahat kullanım sunsun istiyorsanız silikon içerikli jel nemlendiricileri deneyebilirsiniz. Böylesi bir jele göre nispeten daha iyi makyaj bazı olabilen Olay Active Hydrating Nemlendirici Jel daha tercih edilebilir. (Linkine tıklayarak blogdaki konusuna ulaşabilirsiniz)


skin79-aloe-aqua-soothing-gel-aloe-vera-jeli-cilt-bakiminda-etkisi
Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel - Aloe Vera Jelin Cilt Bakiminda Etkisi


Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel Aloe Vera Jeli kuru ciltler ve hassas ciltler için beklentimin altında bir kalitede buldum. Jelin içeriğindeki bazı maddeler alerjenik kaşıntıya veya hafif kızarıklara yol açabilir. Hassas cildiniz var ise alkolsüz ürünler tercih etmenizi öneririm. Kokusu yapay olsa da hafif, emilimi şipşak, nemlendirme yönü kuvvetli ama içeriği çok da güzel olmayan bu aloe vera jelini ben vücut bakımı ve kuruyan saç uçlarına nem verme açısından kullanıyorum. Yüz bakımı için favorim Jason Natural Aloe Vera Jeli.


Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel benim açımdan aman aman bir ürün değil. Ferah his, kolay emilen bir ürün olması nedeniyle özellikle bacaklarıma epilasyon sonrası rahatlama ve saç uçlarıma nem vermesi amacıyla kullanıyorum. Ama daha iyi içerik sunan bir aloe vera jeli varken yüz bakımında tercih etmiyorum. Bu açıdan orta şeker bir ürün diyebilirim. Yapış yapışlık hissi ilk sürüldüğünde değil de hemen sonrasında hissediliyor ama yaklaşık 5-10 dakika sonra tüm yapışkanlığı sona eriyor.


aloe-vera-jel-kullanimi
aloe vera jel kullanimi

Bakımda rahatlatıcı ürünler sevenlere göre.

Karma ve yağlı cilt tipine sahip olanlara göre.

Kore kozmetik ürünlerini merak edenlere göre.

Gramaj olarak büyük boy bakım ürünleri tercih edenlere göre.

Hem saça hem vücuda uygulanabilirliği ile çoklu kullanım sunan kozmetikleri sevenlere göre,


aloe-vera-jel-kullanimi
aloe vera jel kullanimi

Bakım adına üstün bir bakım bekleyenlere göre değil,

Çok hassas ve kuru cilt yapısına göre bir ürün değil,

Parfümlü nemlendiricilerden rahatsız olanlara göre değil.

İyi içerikle bakım keyfi yaşamak isteyenlere göre değil.

Fiyatını yüksek bulanlara göre değil. (satış fiyatı : 30 TL)


aloe-vera-jel-kullanimi
aloe-vera-jel-kullanimi
Bizzat satın alıp kullanacağım bir ürün değil. Vücut bakımındaki hızlı emilimi, saç uçlarındaki kuruluğu alması adına kullanıyorum ancak yeri doldurulmayacak bir ürün olarak görmüyorum. Fiyatına nazaran etkisini ve içeriğini yeterli bulmadım. Ederi bana göre 15 TL, asla yukarısı değil. Eğer bu ayarda bir fiyata edinebiliyorsanız ve Kore kozmetik ürünlerini merak ediyorsanız sırf bu nedenle deneyebilirsiniz. Satış fiyatı olan 90 TL gerçekten biraz tuzlu.  Setli satış fiyatını yazmışım, normal satış fiyatı 30 TL. Alırsanız da yüzünüzden ziyade vücut bakımı veya saç bakımı adına kullanmanızı öneririm. Benim için bu bakım jeli bitince yokluğunu hissedilecek güzellikte değil ama olunca rahatlatıcı bakım adına (vücut ve saç için) tercih ediyorum.

* Tanıtım Ürünüdür.


Paylaş
, , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.