Aloe Vera Jel Nasıl Kullanılır ? Cilt Bakımında Etkili En İyi 8 Kullanımı

Aloe Vera Jel Nasıl Kullanılır ?
Cilt Bakımında Aloe Vera Jel Kullanımı

aloe-vera-jel-nasil-kullanilir-cilt-bakiminda-kullanimi
aloe vera jel nasil kullanilir cilt bakiminda kullanimi

Cilt yatıştırıcı özelliğe sahip ve cilde elastikiyet kazandıran Sarısabır yani Aloe Vera bitkisi, Mısır kraliçelerinin güzellik sırlarından biri olarak görülen ölümsüzlük bitkisi olarak da biliniyor. Aloe Vera Jeli 'nin daha detaylı kullanılmasının nasıl olabileceğini göstermek amacıyla hazırlanan* bu görseli, Türkçe 'ye çevirerek aloe vera jelinin farklı kullanım şekillerine değinmek istedim. Belirli bir markanın ürünü için değil tüm aloe vera jellerini kullanmak için bu yöntemlerin geçerli olduğunu unutmayın. İşte Aloe Vera Jel Kullanım detayları :



1- Nemlendirici Krem ve Cilt Bakım Maskesi Olarak Aloe Vera Jel: Günlük olarak kullandığınız bir nemlendirici kreminiz varsa onunla karıştırarak veyahut direkt olarak aloe vera jelin kendisini cilt bakımınızda nem verme adına kullanabilirsiniz. Maske olarak ise çeşitli cilt bakım yağlarıyla karıştırarak kendi cilt bakım maskenizi elde edebilirsiniz. Öneri yağım Jojoba.


2- Makyaj Bazı Olarak Aloe Vera Jel : Hali hazırda kullandığınız makyaj bazınız var ise onunla veya likit formdaki fondöteninizle karıştırarak makyaj öncesinde kullanabilirsiniz. Yapısı hafif olup hemen emilen aloe vera jeli, çok iyi bir makyaj öncesi uygulama sunar.


3- Tıraştan Sonra Aloe Vera Jel : Erkekler için tıraştan sonra cildi rahatlatmak amacıyla erkek bakım skalası altında çeşitli kozmetik ürünleri satılır. Kadınlar için de epilasyon sonrası cilt yumuşatma adına kozmetik ürünleri bulunur. Tıraş ve epilasyon sonrası kullanılan Aloe Vera 'nın sağladığı ferahlık hissi ve cilt nemlendirmesiyle farklı bir ürüne ihtiyaç duymayacaksınız.


4- Saç Bakımı ve Şekillendirici Olarak Aloe Vera Jel : Yapışkan his bırakmayan bir aloe vera jelini, saç bakımında (özellikle saç uçlarında) kuruluk giderici olarak nem verme yönünden tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bir saç şekillendirici olarak da saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Tabii, alıştığımız saç jöleleri kadar saç şekillendirmede üstün başarı sağlayamıyor ama jölemsi yapısı ile şekillendirmede bir parça etkisini hissettiriyor. Özellikle saçlarınız dalgalı ise bu etkisini daha net gözlemleyebilirsiniz.


5- Şişmiş Gözleri Dinlendirmek İçin Aloe Vera Jel :  Pamuğa bir parça aloe vera jeli koyarak göz çevrenizde maske gibi uygulayabilirsiniz. Eğer bu uygulamayı yapıyorsanız aloe vera jelini kullanmadan evvel bir buzdolabında yaklaşık 20 dk kadar soğutmanızı öneririm. Böylece göz şişlikleri üzerinde daha verimli sonuç verecektir.


6- Tırnak Bakımı Olarak Aloe Vera Jel : Kuruyan ve sertleşen tırnak kenarlarını yumuşatmak için değil de tırnak çevresini nemlendirmek için bu yönteme baş vurabilirsiniz. Muazzam bir etki yaratmasa da verdiği ferahlık hissi özellikle manikür sonrası rahatlamaya yardımcı olacaktır.


7- Vücut Bakımı Olarak Aloe Vera Jel :  Çabuk emilen yapısı sayesinde vücut bakımında krem sürmenin zahmetiyle uğraşmak istemeyenler için biçilmiş kaftan. Vücut bakımını sırf kremlerin bitmek bilmeyen kuruma yönlerindeki yavaşlığı açısından yapmayı ihmal ediyorsanız, bir aloe vera jeli edinerek ihmalinizi keyfe dönüştürebilirsiniz.


8- Güneş Yanıklarından Aloe Vera Jel : Kozmetik dünyasında güneş sonrası ürünler ayrı bir kategoride satılmakta. Böylesi özel bir ürün almak yerine, birden fazla görevi üstlenen aloe vera jelinden yardım alabilirsiniz. Rahatlatıcı ve nem verici yanı sayesinde güneşten hasar görmüş çorak cilde serap etkisi yaşatacaktır. Güneş yanıkları için yaklaşık 15 dakika maske şeklinde kullanmanız öneriliyor.


* Skin79 Aloe Vera Jeli 'nin hazırladığı İngilizce uygulama görselidir.

Not :  Tüm bu maddelerden hariç Aloe Vera Jel 'i güzellik ve bakım adına Kendin Yap (D.I.Y) gibi eğlenceli tariflerde de kullanıma uygun formda olduğu için, bu 8 madde ile sınırlı kalmadan da farklı şekillerde uygulayabilirsiniz. 


Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.