Daha İyi Makyaj İçin 7 Concealer makyaj tüyosu

Daha İyi Makyaj İçin 7 Concealer (Kapatıcı) Tüyosu

Daha İyi Makyaj İçin 7 Concealer Tüyosu
Daha iyi Makyaj icin 7 Concealer Tüyosu


Göz altlarında sorunlarla baş eden, koyu lekelerin görünümden hoşlanmayan ve koyu halkaları örtbas etmek için çeşitli tekniklere başvuran insanlardan birisi iseniz concealer (kapatıcı) uygulamanın püf noktalarına mutlaka göz atmalısınız. İşte daha iyi bir makyaj için 7 concealer tüyosu :




Göz altlarındaki koyu halkaların nedeni her şey olabilir. Örneğin hayatınızda dengeleyemediğiniz stres veyahut kan dolaşımı bozuklukları, yorgunluk, kalıtsal nedenler sayılabilir. Hatta hastalık gibi bir çok neden etkilemiş de olabilir. Bu önerilerle birlikte concealerınızın daha iyi nüfuz ederek görmek istediğiniz sonuca kolayca erişebilirsiniz. Önemli 7 tüyo :

concealer-kapatici-makyaj-tuyolari




Öncelikle temiz bir yüz ile işe başlamak her zaman için iyi bir adımdır. Ten makyajında olduğu gibi göz makyajında da temiz bir cilt en önemli ve gerekli etaptır. Böylece kullanacağınız makyaj ürünlerinin en iyi verimini alırsınız.


concealer-kapatici-makyaj-tuyolari

Hassas bir uygulama yapmaya özen gösterin. Çünkü göz altlarımız çok narin olduğu için olabildiğince naif davranarak kapatıcıyı uygulamak gerekiyor. Sert şekilde uygulamalardan kaçının.


concealer-kapatici-makyaj-tuyolari




Concealerı sağdan sola yaymak yerine tampon uygulamasıyla yumuşak dairel hareketler eşliğinde göz altlarına sürmenin daha etkili bir makyaj sağladığını ilk etapta bile görebilirsiniz. Makyaja başlamadan önce hijyeninden emin olduğunuz parmaklarınızla uygulayabileceğiniz gibi bu iş için özel göreve sahip olan makyaj fırçası ile de rahatça uygulayabilirsiniz. Uygun fiyatlı concealer fırçası arıyorsanız EcoTools AirBrush Concealer Brush 'a şans verebilirsiniz. (Blogdaki yazısına ulaşmak için linkine tıklamanız kafi)



concealer-kapatici-makyaj-tuyolari
concealer tuyolari


concealer-kapatici-makyaj-tuyolari




Göz altlarınıza fondöten uygulamayın. Bunun için özel formüle edilen kapatıcıları tercih etmek hem makyajınıza daha doğal bir görüntü katacak hem de cildiniz için daha doğru bir uygulama olacak. Yapısal olarak concealer (kapatıcılar) daha ince yapılı olması göz altlarınıza kullanma açısından daha uygun, fondötenler aynı uygunlukta değil. Eğer böyle bir makyaj alışkanlığınız var ise vaz geçmenizi öneririm.


concealer-kapatici-makyaj-tuyolari





Turuncu alt tonlu concealer (kapatıcı) mavi göz altlarının, sarı alt tonlu concealer (kapatıcı) mor göz altlarının en büyük kurtarıcısı. Çünkü sarı ile mor, turuncu ile mavi birbirinin renk zıttıdır. Sağladığı renk ilizyonu sayesinde mavi ve mor göz altlarını kapatmada en ideal kozmetiksel çözüm bu.


concealer-kapatici-makyaj-tuyolari


Eğer yağlı göz çevreniz var ise yağ oranı fazla olan concealer yerine toz veya pudra formunda concealer (kapatıcı) ürünleri deneyebilirsiniz. Toz olan concealer ürünleri genelde minerak makyaj skalalarında tüm alt ton renkleriyle mevcut.


concealer-kapatici-makyaj-tuyolari




Ve unutmayın, hiçbir concealer ürünü Instagram'daki fotoğraflar gibi blur efektini gerçek hayatta yüzünüze veremez. Put gibi yüze sahip olmak adına kat kat concealer uygulamasını asla yapmayın. Makyajda her zaman için az öz kullanmak daha etkili sonuç verir.


Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.