Merhaba Muharrem ayının 10 'undan itibaren apartmanlarda derin bir aşure kokusu kol geziyor. Bereketin sembolü nar ile süslenen ve tarçın ile harika bir kokuya sahip olan aşurenin içine ne kadar çok malzeme konulursa o yılın o kadar bereketli geçeceğine inanılır. Aşurenizin kararmaması ve pelteleşmemesi için mümkünse karışımın içine incir atmayın, veya en son koyun şimdi gelelim aşurelik malzemelere.
- 1 Su bardağı buğday.
- Yarım çay bardağı kuru fasulye ve yarım çay bardağı nohut.
- 1 Avuç kadar kuru kayısı.
- 1 Avuç sarı kayısı.
- 1 Çay bardağı pirinç.
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık.
- 1 Portakalın kabuğu (rendelenecek)
- 1 Limon kabuğu (rendelenecek)
- Birkaç tane kuru incir (isteğe göre)
- Yarım çay bardağı kuru üzüm.
- 1 Su bardağı çam balı.
- 2-3 diş karanfil.
- 1 Su bardağı süt.
- 1 Adet kırmızı elma.
Süslemek İçin :
- Nar.
- Tarçın.
- Fındık.
- Ceviz.
- İsteğinize göre elinizdeki malzemeleri kullanın.
Aşure Yapılışı :
- Nohutu, fasülyeyi ve pirinci bir gece önceden ıslatın ve bütün malzemeleri ayrı ayrı haşlayın.
- Malzemeleri bir tencereye aktarın ve yeniden pişirin.
- Süt, bal, elma, portakal ve limon kabuklarını ilave edin.
- Bir taşım daha kaynadıktan sonra kaselere servis yapın, istediğiniz gibi süsleyin.
Farklı bir aşure yapımını videodan uygulamalı izleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?