Fitnessta 5 Soruyla 5 Yol

fitness-5-soru-5-yol
fitness 5 soru 5 yol
Fitnessta 5 Soruyla 5 Yol

Daha iyi bir vücuda sahip olmak için yaptığınız ya da girmek istediğiniz fitness rutininize, adeta bir kalori sayarmetre görevi üstlenen takıntınız iradenize yenilmeye hazır bir anınızı bulduğunda sizi daha bol kalorili günlere hapsetmekle kalmayıp, üzerine girdiğiniz pişmanlık psikolojisini bir an önce defetmek için bilumum detoks diyetlerine başvurmaya maruz bırakacak. Onun yerine daha rahat geçireceğiniz bir fitness düzeni için 5 soru 5 cevap size rehber olabilir.


Kalorileri Saymak Doğru mu ?

Takıntılı olmak, hayatın her evresinde size özel zorluklar yaratır ama konu fitness / sağlıklı beslenme olunca bu daha ciddi zararlar verebilecek bir noktaya getirebilir. Kalorilere dikkat ederek beslenme bittabii ki sizin için önemli, ama bunu takıntılı olarak yapmak yerine, vücudumuzu önce olduğu gibi kabullenip daha sonra adım adım sağlıklı yaşama yanaşmalıyız. 


Daha Az Yağ Almak Beni Zayıflatır mı ?

Daha az yağ, hızlı kilo verdirmez. "Bugün hiç yağ almadım ve eminim ki bu hafta kilo kaybı yaşacağım" cümlesini kuran birisinin ne temel besin gruplarından ne insan biyolojisinden haberi vardır. Çünkü sağlıklı bir insan, her gün belirli bir miktar yağı almak zorundadır. Önemli olan hangi besinlerden o yağı aldığınız. Patates kızartması yiyerek de vücudunuza yağ ekleyebilirsiniz, 3 ceviz yiyerek de. Ceviz sağlıklı yağlara sadece bir örnekti, burada önemle altını çizdiğim husus sağlıklı yağları tanıyarak ve miktar olarak abartmayarak ölçülü ama mutlaka yememiz gerektiği. 

fitness-daha-az-yag-almak-zayiflatirmi


Fark Etmeden Aldığım Alkol Şişmanlatır mı ?

Davetiyeler veya arkadaş toplantılarında ikram edilen alkollere hayır diyemiyor olabilirsiniz. Alkolün yarattığı diğer etkileri arka plana alalım, fark etmeden yüklendiğimiz onca kalori zamanla şekilsiz bir vücutla bizi baş başa bırakır. İçiyorsanız bile biraz daha ölçülü olmanız için kendinizi sınırlandırın. Ayrıca alkolün bilinen bir diğer kötü tarafı daha var, sizin sağlıksız yiyeceklere olan direncinizi düşürür. Alkolle sağlıksız yiyeceklere kendinizi daha çok kaptırırsınız.


Karmaşık Strateji ile Fitness'a Yönelmek Doğru mu ?

Fit kalmak aslında oldukça basit bir matematik. Aldıklarımız ile harcadıklarımızı denge tutmak, işin asıl kilit noktası sadece bu. Bunu ultra karışık strateji planlarına ötelemeyin. Bir hafta x diyeti 8 etap x egzersizleri, diğer hafta z diyeti ve 8 etap z egzersizleri ile vücudunuza bulmaca çözmeye zorlamak yerine, uzmanlardan yardım almayı deneyin. Diyetisyen, fitness koçları ve gerekirse bir psikolog. Bu ekiple yol alarak, her şeyi en sade ve doğru şekilde yapıldığını göreceksiniz.


Stresi Yenemiyorsam Stresle Nasıl Baş Edebilirim ?

Aslında bu sadece bir fitness kuralı değil, hayatımızın tümünü kaplayan bir slogan. Stres, hem ciddi hastalıklara kapı aralıdığı gibi hem de diyetinizde sizi zorlamayı sever. Açık olalım, stresi yenmek günümüz dünyasındaki kurduğumuz modern hayatta pek de mümkün değil. Ne bol para içinde geçen bir yaşam stresi yok eder, ne doğayla iç içe bir çiftlik yaşamı ne de plaj esintisiyle dolu bir sahil kasabası. Stresi yapan da yıkan da insanın ta kendisidir. Olaylara nasıl baktığınızdır sizi streslendiren. Kişisel olarak, ben stresle savaşmayı sevmiyorum çünkü bunu bir savaş olarak görmüyorum. Olması gereken bu. Benim kendi adıma yaptığım en büyük iyilik, stresle mücadele etmesini bilmek. Her zaman, her ortamda, her mekanda stres sizin yakanızı bırakmayacak. Bunu büyütmeyin. Onunla birlikte yaşamayı öğrenin, olaylara bakış açınızı değiştirin ve daha mutlu olmak için büyük nedenler aramayın.


 Peki ya, Fitness İçin Bilmeniz Gereken 3 Tüyo yazımı okudunuz mu ?

Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.