Güzellik - Makyaj Blog Yazmanın İpuçları : Blog Görsellerine Font Nasıl Eklenir ?

Güzellik ve Makyaj Bloglarındaki Görsellerde Fontun Önemi Var mı?
Font Resimlere ve Fotoğraflara Nasıl Eklenir ?

guzellik-makyaj-blog-yazmanin-ipuclari-resimlere-font-nasil-eklenir
guzellik makyaj blog yazmanin ipuclari resimlere font nasil eklenir

Güzellik Makyaj Blog Yazmanın İpuçları bölümünde bu sefer, daha çarpıcı ve daha zengin görsel hazırlamanın en büyük silahı olan fontları ele aldım. Blog görsellerini ne kadar güzel hazırlarsanız, okunma sayınız da doğru orantılı olarak ilerler. Hatta görsellik ile bu işin yürüdüğünü bilmenizi isterim. İyi bir resmin veya fotoğrafın konusuna duyulan merak çıtası da artar. Görselliği zayıf olan bir blog konusu, okuyucuda bir an evvel blogdan çıkma isteği doğurur. Unutmayın; lezzet kadar sunum da çok önemli. Font indirmeyi ve fontları görsellere eklemeyi adım adım bu yazımda göstereceğim.


Font Nedir ?

Font dediğimiz yazı karakteridir. Mesela şu an sizin okuduğunuz ve benim yazdığım bu konunun fontu, Blogger 'ın kendi altında standart olan fontlardan biri. Görsellerde "blog adımızı" veya ürünün ne olduğunu vs. yazıyoruz ya, işte o yazıları farklı font stilleri ile daha ilgi çekici hale getirebiliriz.


Blog İçin Hangi Font Sitelerini Öneriyorum ?

Yüzbinlerce font sitesi internette var. Hatta bunların bir kısmı ücretli. Bu işten para kazananlar da çok fazla. Bu anlamda hem amatör tasarımcıların hazırladığı, hem de profesyonel sitelerce yer verilen ücretliler bulunmakta. Ama pek çok ücretsiz (free) fontlar da işinizi pek âlâ görebilir. Bunun için internet dünyasının en geniş arşivine sahip olan birkaç font sitesine girebilirsiniz. Örneğin birkaçı ; DaFont, 1001freefonts, FontFabric.


Güzellik ve Makyaj Bloglarına Hitap Edebilecek Fontlar Hangisi ?

Benim en sevdiğim fontları hem ön izleme olarak hem de indirebileceğiniz linkleri paylaşıyorum :

Brain Flower Font : Güzellik ve makyaj blogları arasında en yaygını bu font. Yabancı blogları geçin, siteler dahi bu fontu kullanmakta. Çünkü hem zarif hem ilginç. İndirme linki için tıklayınız.

blogger-resim-fontlari-brain flower-font


Channel Font : Çok yaygın olmasa da güzellik ve makyaj bloglarının görsellerine çok yakıştırdığım bir diğer font da Channel Font. İsmi pek tanıdık değil mi? İndirme linki için tıklayınız.
blogger-resim-fontlari-channel-font



Find A Way Font : Beğendiğim fontlar arasında "Find a Way" var, bu fonta da mutlaka bakınmalısınız. İndirme linki için tıklayınız.
blogger-resim-fontlari-find-a-way-font


DHF Broffont Script Font : Hem el yazısı gibi hem de sevimli havadaki bu font da kullandıklarım ve önerdiklerim arasında. İndirme linki için tıklayınız.
blogger-resim-fontlari-DHF-broffont-script-font



Floralies Font : Son font ise çiçekli bir font. Görsellerde farklı duruyor, şirin de bir görünümü var. İndirme linki için tıklayınız.
blogger-resim-fontlari-floralies-font


Fontları Blog Görsellerimde Nasıl Kullanabilirim ?

Geldik en can alıcı kısıma. Seçtiğimiz fontu sitedeki "Download" kısmına tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Fakat farklı şekilde inebilir. Bu yüzden bu kısmı 2'ye bölerek anlatıyorum. Çünkü kimisi direkt olarak bilgisayar iniyor kimisi ise bir sıkıştırılmış program aracılığıyla. Şimdi her ikisini de gösteriyorum :

A) Direkt olarak bilgisayarınıza .ttf veya .otf formatında inen fontları şu yolu izleyerek etkinleştirebilirsiniz.

blog-resmine-font-nasil-eklenir


Bilgisayar > Yerel Disk C > Windows > Fonts

Bu klasöre fontun kendisini sürükleyin bırakın veya kopyala yapıştır yapın. Böylece fontu dosyaya atmış olacaksınız.

B) Kimisi de sıkıştırılmış bir program eşliğinde iniyor. Muhtemelen bilgisayarınızda Winrar yüklüdür. (ki değilse yüklemenizi öneririm) Winrar içinde sıkıştırılmış halde geliyorsa, Winrar dosyasını tıklayıp açın. Üst tarafta Ekle - Dizine Çıkart - Test Et - Göster gibi komutlar var. Oradan 2. sıradaki olan Dizine Çıkart 'ı tıklıyoruz. (Eğer programınız İngilizce ise Extract Here yazan yer olacak).

blogger-resmine-font-nasil-yapilir


Sonra, o kısımdan hiçbir şeye dokunmadan Sağ taraftaki listeden, en üstteki Masaüstü 'nü seçip Tamam 'a tıklıyoruz. Böylece font dosyası masaüstümüze açılıyor ve oradan da A 'da anlattığım işlemleri yapıp fontu Windows'taki Font klasörüne atıyoruz.

blog-resmine-gorseline-font-yazisi-nasil-yapilir


Aslında ikinci işlemi, direkt olarak font dosyasından da dizine çıkartarak daha kısa yoldan yapabilirdik ancak konu çok budaklanmasın diye genel olarak anlattım.

Klasörün içindeki fontlarınızı, ister blog fotoğraflarınızda ister blog Header 'ınızda isterseniz de Word dökümanlarınızda hazırladığınız yazılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sadece tek sorun, bazen Türkçe harf içeren (örneğin ı,ü,ş,ç,ğ) gibi karakterler olmuyor. Kullandığınız resim düzenleme programında Metin işareti olan T 'ye tıklayarak yüklediğiniz fontları bulabilirsiniz. Hepsi bu kadar. Tabii ben bu işlemleri anlatırken, bilgisayarınızın dosya dizinini benim gibi olduğunu varsayarak anlattım. Bilgisayarınızı sizden başka kullanan varsa, bir ihtimal bu dosyaların ismleri farklı olabilir.


Bir önceki Güzellik Makyaj Blog Yazmanın İpuçları yazımda daha farklı bir konu aldım, baktınız mı ?


Paylaş
, , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.