Sülfatsız Şampuan : Organix Hindistan Cevizi Sütü Besleyici Bakım

organix_sampuan_hindistan_cevizi_sutu_sac_bakimi

Sülfatsız Şampuan : Organix Hindistan Cevizi Sütü Besleyici Bakım
Organix Coconut Milk Shampoo


Neme ve bakıma hasret çeken kurumuş saçlar için özel olarak formüle edilmiş Organix Hindistan Cevizi Sütü Besleyici Şampuan, gerçekten bir kurtarıcı mı? Saç bakımında Organix şampuanın yeri ne kadar? Alınası mı? Yoksa zaman ve para kaybı mı? Sülfatsız şampuan arayışındaysanız, üstüne de saç bakımına ilgiliniz var ise, Organix Hindistan Cevizi Sütü Besleyici Şampuan 'ın etkilerini detaylıca bu yazımda bulabilirsiniz.




Organix Şampuanları, saç bakımında blog yazmaya ilk başladığım günden bu yana kullandığım için artık (genel olarak) yapılarına çok aşinayım. Organix 'in sadece saç şampuanlarını değil, daha farklı saç bakım ürünlerini de kullanıyorum, aslında daha sonra blogda detaylı bir yazı da yazsam fena olmayacak. Organix şampuanları içerisinden bu sefer ele aldığım; "Boyalı-Kırılgan-Kopan" saçlara bakım sunan Organix Hindistan Cevizi Sütü Besleyici Şampuan (Organix Coconut Milk Shampoo).


Hindistan Cevizi 'nin saçlara yararı sayıp bitirilemeyecek kadar fazla. Organix sülfatsız şampuanında, bu başarı ne kadar yakalanmış? Gerçekten boyalı ve çabuk kopan kırılgan saçlara hitap ediyor mu?


sulfatsiz_sampuan_organix_hindistan_cevizi_sutu_sac_bakimi
sülfatsız şampuan organix hindistan cevizi sütü saç bakımı
Organix Hindistan Cevizi Sütü Besleyici Şampuan, dış görünümü beyaz bir ambalajda yer alıyor. (Organix şampuanlarının klasik o tombik şişe tasarımıyla) Şampuanın kendisi de, tıpkı ambalajın dış yüzeyi gibi beyaz renkte, hatta parlak bir inci rengi. Sizi bilmem ama ben Hindistan Cevizi gibi birazcık aromatik kokuları duş sırasında fazlaca seviyorum. Belki bu durum bazılarına yoğun gelebilir ama benim gibi duşta tatlı kokulu vücut ve saç bakım ürünlerini kullanmayı keyifli buluyorsanız, bu koku sizin de hoşlanacağınız tınıda olabilir. Saçlar için doğal güzellik sırlarından birisi hatta belki de en önceliklisi Hindistan Cevizi Yağı 'dır. Özellikle de kuru kuruya bir hal olmuş, artık beni kendine getir diye adeta yalvaran saçlarının en kolay kurtuluşudur. Hindistan cevizi yağının saçlardaki etkisi muazzam. Organix bu şampuanıyla yoğun bir hindistan cevizi yağı etkisi yaratmıyor. Açıkçası, yaratması yönünden de çok beklentim yoktu, çünkü bu bir saç bakım yağı değil, aksine saçı yağdan arındırmaya yarayan bir şampuan.


Her zaman dediğim gibi, ben saçlarımı fazlasıyla önemseyen ve sırf saçlarımı aynada güzel görüyorum diye günün küçük keyfini yaşayan bir canlıyım. Saç bakımında ve şekillendirmesinde onlarca maceraya girmeyi seviyorken, konu saç şampuanlarına gelince sade içerik ve temel arınma yönünü arıyorum. Bu yüzden de, ultra süper güçlü bir şampuan arayışım yok. Hem saçı yumuşatsın, hem hacim katsın, hem dalgalandırsın, hem saçı temizlesin, hem kurutmasın, hem yağlandırmasın, hem onu yapsın, hem bunu yapmasın.... Tüm bunların yerine, benim bir şampuanda aradığım en belirgin husus daha net : SÜLFAT (SLS / SLES) İÇERMESİN. Çünkü saç tellerimiz ölü ama saç derimiz canlıdır ve ben saç derimi aşındıran, zamanla da saç köklerime zarar vererek saç dökülmesini hızlandıran bir madde istemiyorum, bu kimyadan uzaklaşmayı tercih ediyorum.


Tabii ki biliyorum, Sülfat (SLS / SLES) içermeyen şampuanlar sütten çıkma ak kaşık değil, ama aynı zaman da biliyorum ki tertemiz içerik olamazlar. Çünkü en nihayetinde bir likit temizleyici yapıyorsunuz ve bunun içerisinde deterjan köpürtücü bileşikler olmalı. SLS /SLES yerine konular alternatif maddelerin de, bazı kaynaklarca çok masum olmadığı yazılmakta. Burada ise, benim kişisel tercihim devreye giriyor. "Kozmetiksel bakım ürünlerinde belirli bir sınır çiz, ama bu sınırı takıntı haline dönüştürme." Benim kozmetikteki mottom budur. Bu yüzden, SLS yerine konulan alternatiflerin verdiği zararların da mutlaka kalacağı ama bu kadar takıntılı halde hayatımı sürdürmenin de anlamsız olacağı görüşündeyim. Bana göre SLS'ten kaçmak kafi. Alternatiflerinin masum olduğunu düşünüyorum, kanıtlanmış korkunç bir zararı olduğunu belirten bir araştırmaya da denk gelmedim. Gerçi SLS 'in de öyle abartacak korkunç bir zararı yok. Ama neden sülfatsız şampuanlar var iken yoluma Sülfatlı Şampuanlar 'la devam edeyim ki?



Organix markası da, bir organik marka değildir. Ama daha masum içeriklere sahiptir. Bu yüzden de market şampuanlarına kıyasla, daha çok kullanmayı yeğliyorum. Organix Hindistan Cevizi Sütü Besleyici Şampuan 'ı beklentilerimin üzerinde saçlarıma karşılık verdiği için daha bir sevdim. Geçtiğimiz yıl, Organix Moroccan Argan Yağlı Şampuan 'ın ve Organix Awapuhi Ginger Saç Kremi 'nin müdavimiydim. Mevsimsel saç dökülme problemimin ciddi oranda engelledi. Saçları yağlandırmayı hızlandırdığı için, artık sadece dökülme zamanında kullanıyorum. Şimdi ise Hindistan Ceviz Sütü Şampuanı benim için yeni bir keşif olduğu gibi, saçlarıma beklentimin üzerinde iyi geldiğini deneyimledim. Benim bu şampuanda gözlemlediklerim iyi yönde. Fakat ondan önce değinmem gereken önemli bir husu var; bu şampuanın saçlarımı yumuşatma yönü güçlü değil, illa ki ardından bir saç kremi istiyor. Saç serumlarını saç bakımında daha işlevsel buluyorum. Ben arada saç kremlerini kullanıyor olsam da, saç bakımı için esas olarak saç serumlarından yanayım. Çünkü saç serumları bana daha etkili gelmekte. Bu şampuan mutlaka bir saç kremi / serumu istiyor. Ama saçlardaki sertleştirme yönü diğer sülfatsız şampuanlara göre yoğun değil. Bu zamana kadar sayısız sülfatsız şampuanı kullanmış biri olduğum için bunun mukayesesini çok iyi yapabiliyorum. Kısacası bu şampuanı saçları sertleştirme yönünden ne yoğun buldum ne de az, tam olarak orta bir değerde.


organix-sulfatsiz-sac-bakim-sampuani-hindistan-cevizi
organix sulfatsiz sac bakim sampuani hindistan cevizi
Saç bakımına sağladığı etkiyi ise, baya sevdim. Uzun süreli kullanımda fark ettim ki, saçlarım daha nemli gözüküyor. Saçlarıma sürekli serum veya ev maskeleri kullanıyorum (çünkü benim için saç bakımı demek, akan suların durması demek) bu yüzden saçlarım kuru yapıda değil, oldukça iyi durumdalar ancak şampuanların da gücünü çok iyi tartabiliyorum. Ben şampuanı, beklediğimin çok üzerinde buldum. Serum veya saç kremi etkisiyle kullanmayı yeğlediğiniz zaman, şampuanın faydasını daha fazla göreceğinizi düşünüyorum. Saçları kirden yağdan arındırıyor, içeriği ağır kimyasal yüklü değil, saç derisine diğer şampuanlar gibi zarar verme yönü yüksek değil, saçları da daha nemli gösteriyor. Oldukça beğendim. Hatta benim için Moroccan Argan Yağlı Şampuan çeşidinin bir adım önüne geçti. Çünkü etkileri hemen hemen aynı ve bu onun gibi saçları yağlandırmıyor da. Daha önce blogda tanıttığım Organix Mandalina Zeytin Yağlı Şampuan çeşidinden de çok daha iyi bakım sağlıyor. Özetle baya baya beğendim, yeni favori şampuanlarımdan birisi oluverdi.



Organix Hindistan Cevizi Sütü Besleyici Şampuan boyutu 385 ml ve dilerseniz Dermomedika 'dan Organix saç bakım ürünlerini temin edebilirsiniz. 


Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.