Uzun Saçlar İçin 10 Saç Bakım Önerisi

uzun-saclar-sac-bakim-onerileri
uzun saclar sac bakim onerileri
Uzun ve Parlak Saçlar için Bakım Önerileri
Uzun Saçlar için Saç Bakım Önerisi


Saçlardaki hasarı en aza indirgemek ve saçlarınızın ışıl ışıl görünüme kavuşması için neler yapmalı? Ya da nelerden kaçınmalı? Kötü saç bakım alışkanlıklarınızdan vazgeçmenin tam zamanı. Eğer saçlarınızı önemsiyor ve saç bakımı için güzellik ve bakım tüyoları okumak hoşunuza gidiyorsa, bu yazım tam da size göre.


Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #1

E Vitamini saçlar için son derece önemli. Ben uzun bir zamandır E Vitamini Yağı kullanıyorum. Hem saç uzamasında hem cilt kırışıklıklarında çok etkili olduğunu düşünüyorum. E Vitamini Yağının Faydaları 'nı linkteki konuda uzun uzun anlattım. Benim kullandığım Jason Natural Vitamin E Oil. Siz aynısını kullanmak zorunda değilsiniz, ancak ben ziyadesiyle memnun kaldığım için markasını değiştirme gereği hissetmedim. Aynı zamanda E Vitamini 'ni sadece dıştan değil, içten de almaya gayret etmelisiniz. Badem, fıstık, fındık, ayçekirdeği gibi gıdalar E Vitamini yönünden oldukça zengindir.



Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #2

Saç derinize masaj yapın. Kuaförlerden kendimizi iyi hissederek çıkmanın bir nedeni de, saç kesimiyle birlikte ister istemez yapılan o saç masajının verdiği iyi etkidir. Çünkü sinirlerimiz yatışır ve kendimizi iyi hissederiz. Kuaförden sonra eve gelip bir süre geçtikten sonra aynada kendimize bakarken saçlarımızı beğenmezsek, o zaman sinirleniriz. Ama kuaför salonunda yapılan saç masajı sırasında değil. Bu durum bile aslında saç masajının sadece saçlara değil, sinirlerimizi yumuşatmak için de ruhumuza nasıl iyi geldiğinin göstergesi. Ama bunun haricinde, saç masajı yapmak saç derimizi harekete geçirdiği ve kan akışını hızlandırdığı için, saçların uzamasında etkin rolü oynuyor. Gündelik yaşamınızda kendinize zaman ayırın ve birazcık saç masajı yapın veya yaptırın. Hem kendinizi iyi hissedeceksiniz hem de saçlarınızın uzamasını hızlandıracaksınız.



Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #3

Duştan sonra ıslak saçlarınızı aşağıya alıp havluyla kurulayarak çekiştirme alışkanlığından vazgeçin. Çoğu kişiye yerleşmiş bir alışkanlık olan, duş sonrasında saçları kurutmak için eğerek havlu ile fazla çevirerek nemini almak, saçlar için zararlı. Zararlı olan saçları havlu ile sarmak değil, çekip çekiştirmek. Onun yerine saçlarınızı eğmeden, saçlarınızın üstünde havlu ile nemini almaya gayret edin. Hatta bu evrede saçlarınızı açmak için saç açıcı sprey veya saç serumu ya da daha yoğun bakıma ihtiyacınız var ise saç bakım yağı sürmeyi ihmal etmeyin. Uzun saçlar için saç kurutma ayrıntısı atlanan ama önem verilmesi gereken bir ayrıntı.



Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #4

Her gün saçınızı yıkamayın. Günümüzde saçlarımızın daha temiz görünmesi adına, sık sık yıkıyoruz. Saç tellerimiz yeterli yağ ile iştiraka girmediğinden iyice kurumaya yöneliyor. Her gün saç yıkamanın saç dengesi için iyi bir yöntem olmadığı görüşüne kulak verin. Saç derimizin yağına da ihtiyacımız var.



Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #5

Isıya karşı saçlarınızı korumak sandığınızdan daha önemli. Maşa, düzleştirici gibi pratikte güzel ama uzun vadede saçları yıpratan uygulamaları terk edemiyorsanız, hiç değilse çok sık kullanmamaya çalışın ve mutlaka uygulama öncesinde iyi bir ısı koruyucu saç bakım ürünü de saçlarınıza sürmeyi unutmayın. Çok yüksek ısı değerleri yerine de daha az derecelerin altında tutmaya özen gösterin.



Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #6

Saçlarınızın için doğru saç bakım ürünlerini seçin. Örneğin yağlanma sorunu yaşıyorsunuz, yoğun bakım sağlayan ürünler saçınızı olduğundan daha yağlandıracaktır. Saçlarınızda kırıklardan yana şikayetiniz var ise, yağlı saçlara özgü bakım ürünlerini kullanmayı bir kenara bırakın.



Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #7

Saçlarınıza arada bir saç bakım maskesi uygulayarak kendine getirin. İster bunun için ev yapımı saç maskelerinden faydalanın isterseniz de kozmetik bir ürünle bu bakımı sağlayın. Elbette ev yapımı olanlar daha iyi sonuç verse de kozmetik bakım ürünleri de tartışmasız pratiklik sağlıyor. Önemli olan, saç maskesi uygulmasını arada yapmayı ihmal etmemek.



Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #8

Kozmetik ürünleri her zaman için dıştan destekleyicidir ama asıl görevi bedenimizin içi üstlenir. Uzun saçlara sahip olmak için yıllarca uğraşmaya gerek yok, onun yerine daha güzel beslenme programı ve spor ile birlikte hayatımızda sağlıklı adımlar atmalıyız. Hem saç hem cilt konusunda en direkt etkileri sağlıklı yaşam ile görebiliriz.



Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #9

Tıpkı E vitamini gibi, Hindistan Cevizi Yağı da saçlar için mucize güzelliktedir. Organik ve soğuk sıkım bir Hindistan Cevizi Yağı bularak, saçlarınıza düzenli bir süre uygulayın ve farkı hissedin! Benim kullandığım tüm kozmetik ürünlerinden çok daha etkili sonuç veren Hindistan Cevizi Yağı, saç bakımında uzun soluklu favorim!



Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi #10

Saç şampuanları hepimizin vazgeçilmezi. Ama saç şampuanalarını doğru miktarda kullanmalıyız. Avucunuz dolusu şampuan yerine daha minik bir miktarla yetinerek saçlarınızı yıkayın. Çok miktar çok iyi temizler diye bir şey yok. Nasıl ki makyaj yaparken de makyaj ürününü boca edercesine kullanmak tipik bir makyaj hatasıysa, saçlarımızdaki şampuan miktarı da aynı paraleldedir. Miktar olarak şampuanı çokça kullanıp, saç derinizi yıpratmayın.


en-iyi-sac-sampuanlari-2014-sac-bakimi
en-iyi-sac-sampuanlari-2014-sac-bakimi

Şampuan Önerilerine ihtiyacınız var ise,

En İyi 5 Saç Şampuanı (2014) 

blog yazıma da göz gezdirebilirsiniz.

Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.