Watsons Solait Matlaştırıcı Güneş Bakım Kremi 'ni Almalı mı?

watsons+solait+gunes+kremi

Watsons Solait Matlaştırıcı Güneş Kremi
Watsons Superdrug Solait Mattifying Face Sun Fluid

Watsons 'un kendi ürünü olan Superdrug markalı Solait Güneş Kremi (Solait Mattifying Face Sun Fluid), 50 GKF (SPF 50) yağlı ve karma ciltlere özgü üretilen matlaştırıcı bir güneş bakım kremi. Tabii ben mat olayını duyunca, bu özelliğinin hakkını verip vermediğini fazlasıyla merak ettim. UVA/UVB koruma özelliği olan Soliat Güneş Kremi 'ni nasıl buldum? Almalı mı? Yoksa fuzuli mi?



watsons-solait-gunes-bakim-kremi-50spf-kullananlar-yorumlari
watsons-solait-gunes-bakim-kremi-50spf-kullananlar-yorumlari
Ne yazık ki ben beğenemedim. Karma cilt tipindeyim, bu güneş kremi benim cildimde dahi ağırlık oluşturduysa, yağlı ciltlerde hali nice olur bilemem. Üzerindeki o "matlaştırıcı/mattifying" yazısı olmasa, daha nötr davranabilirdim. Ama asıl işi matlık olduğunu iddia eden bir güneş kreminin, ambalajında kendini "sattırdığı" özelliğini daha yapamıyorsa, bu onun başarısız olduğunu gösterir. Bu güneş kreminin de olduğu zaman arkadaşımla beraberdim ve birkaç günü onunla geçirdim, başka bir güneş kremi yanımızda olmadığı için haliyle beraber ortak kullanmış olduk, o benden daha da sevmedi. Sadece tek kişilik değil çift kişilik bir memnuniyetsizlik söz konusu.



İçerik olarak da bir dermokozmetik ürünlerin niteliği yok. Daha kimyasal halde.  Tabii böyle bir iddiası da yok. Ama güneş kremlerinde özellikle son 1 yıldır, dermokozmetik markalara yönelmiş durumdayım. "Water Resistant" demiş, yani suya dayanıklıymış. Sudan korkmayız imajı vermesi onun gözü pekliğini gösterir de, bu özelliği bana pek inandırıcı gelmedi. Yine de bu yanını deneyimlemediğim için ön yargılı olmayayım. Plajda bu özelliğini denemeyi çok isterdim ama plaj çantama yük edip götürecek kadar değerli bulamadım ne yazık ki. (ben minik valizli insanlardanım)


watsons-urunleri-kullananlar-solait-gunes-bakim-kremi-50spf-yorumlari
watsons-urunleri-kullananlar-solait-gunes-bakim-kremi-50spf-yorumlari
Watsons Solait Güneş Koruyucu Kremi 'ni bana göre yağlı ve karma ciltlere hitap etmeyen bir güneş kremi. "Matlaştırıcı" özelliği külliyen yalan. "Gözenekleri tıkamaz" demiş, bir kere bu içerik olarak pek mümkün değil. Uzun vadede bal gibi tıkar görüşündeyim. Hadi biraz iyi not olsun diye, ciltte beyazlık bırakmamasını söyleyebilirim. Soliat Güneş Kremi 'ni ilk sürüp aynaya baktığınızda, çoğu güneş kremi gibi beyaz kalıntı iz göreceksiniz fakat çok kısa bir zamanda bu görüntü gidiyor. Bana göre kremin en sağlam özelliği bu. Keşke üzerine mat yazacaklarına, beyazlaştırmayan formül gibi ibare koysalardı, etkisine daha direkt gösteren bir güneş kremi olabilirdi diye düşünüyorum. Cildi yağlandırma yapması durumundan dolayı karma ve yağlı ciltlere yönelik bulmuyorum. Kremin üzerinde yazan "Light texture" yani hafif dokulu özellik iddiası, cildi yağlandırma yönünden değil ciltte beyaz kalıntı yapmaması yönünden daha sadık. Çok kuru ciltlere veya normal/kuru arası ciltlere daha hitap edebileceğini düşünüyorum. Sonuçta fiyatı da uygun olduğu için bu minvalde alınabilir. Kişisel olarak, 50 Spf 'li güneş kremlerini sadece plajda kullanmayı tercih ediyorum, günlük hayatımda ağırlıklı olarak güneş koruyucu içeren bir nemlendirici krem kullanmayı tercih etmeye çalışıyorum. Direkt bir güneş kreminin yerine, güneş koruyuculu nemlendirici kremlerden daha memnun kaldığımı fark ettim. Bu konuyu detaylı olarak, başka bir blog yazımda daha etraflıca bahsedeceğim.


Özetle, benim çok beğendiğim bir güneş kremi olamadı, açıkçası gidip de para vereceğim bir ürün değil ne yazık ki. Eğer normal/kuru cilt tiplerindeyseniz belki sizin cildiniz daha fazla sevebilir. Garnier 'ın güneş kremlerinini inanılmaz başarısız buluyorum. Ona göre alınası tabii. O da var.


Watsons Superdrug ürünlerinden sevmediklerim olduğu kadar sevdiklerim de var. Mesela blog sayfamda daha önceden yazdığım konulardan; Watsons Superdrug Çamur Maskesi 'ni sevmemişken, Watsons Superdrug Erik & Kirazlı Vücut Peelingi 'ni sevmiştim. O konulara da bakabilirsiniz.

* Watsons Gönderisidir.

Paylaş
, , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.