Yves Rocher Zeytinyağlı Vücut Sabunu

Yves Rocher Zeytinyağlı Vücut Sabunu
Yves Rocher Olive Oil Soap


Yves Rocher kozmetik markasının banyo bakım ürünlerinden birisi de bu sabunları. Daha önceden bir tane zeytinyağlı sabununu almıştım ve kullanıp fazlasıyla memnun kaldığım için artık ne zaman Yves Rocher alışverişi yapsam, birkaç tane zeytinyağlı sabunundan da almayı ihmal etmiyorum. Eğer duşta sabun severlerdenseniz vücudu kurutmayan bu kirli yeşil rengindeki zeyinyağlı sabunun ne kadar doğal olup olmadığını, içeriğinin ne yönde olduğunu ve genel olarak sabunları nasıl muhafaza ettiğimi merak ediyorsanız, bu yazımın devamını okuyabilirsiniz.


yves-rocher-zeytinyagli-vucut-sabunu
Yves Rocher Zeytinyağlı Vücut Sabunu




Yves Rocher Zeytinyağlı Sabunu 'nun ambalajı yok, sadece bir şeffaf jelatine kaplanmış halde bulunuyor. İlave kap ürünleriyle ve kartonlarla cicili bicili sarılmış halde değil ama bu durum beni rahatsız etmiyor. Hatta aksine, bana "doğal" bir sabun imajını hissettiriyor. Ayrıca içeriğinde beni rahatsız eden bir madde yok. İçeriğinin hepsi beklediğim gibi. Hatta diyebilirim ki, piyasada satılan çoğu vücut sabunun bu kadar nitelikli bir içeriği yok. Ama tabii ki, karşınızda renklendirme yapılmayan el yapımı %100 doğal bir sabun bulunmuyor. Ben kişisel olarak, el yapımı "doğal" diye lanse edilen sabunları, bir markanın öncülüğünde değilse kullanmayı tercih etmiyorum. Çünkü o tarz el yapımı sabunların pek çoğu, daha doğal içerik sunuyor olabilirler ama ne şekilde hangi hijyen ortamında üretildiğini analiz edemem. Bu yüzden bir markanın çatısında olan sabunlardan yana tercihimi kullanıyorum, Yves Rocher da bu anlamda en güvenilir isimlerden birisi.



Vücudu temizlerken kurutucu olmayan hali ile gayet iyi bir çizgiye sahip. Zaten içerisinde sadece zeytinyağı değil Shea Butter da bulunuyor (Butyrospermum Parkii Butter) İçeriğinde parfüm de bulunuyor ve hafif hoş bir tazelik aroma sağlıyor. Parfümlü ürünleri duş ürünlerinde kullanmanın bir zararı olduğunu düşünmüyorum, zira suyla birlikte olunca bir kötülük teşkil etmiyor. Parfümler güneşe çıktığımızda leke oluşturur, işte o yüzden genelde cilt bakım kremlerimizin içerisinde olmaması gerekiyor, çünkü ciltte leke bırakır. Duşta daha pratik olduğundan duş jellerini ekseriyetle kullanıyorum (ki Yves Rocher duş jellerini de ayrı severim) ancak arada sabun kullanmayı da ihmal etmiyorum. Bana nedense daha otantik geliyor veya çocukluğumu anımsatıyor olabilir, nedenini bilemiyorum ama sabunları seviyorum


yves-rocher-zeytinyagli-sabun
Yves Rocher Zeytinyagli Sabun


Yves Rocher Zeytinyağı Sabun 'larının her biri 300 gram boyutuyla standart ölçüde ve bu da oldukça uzun bir kullanım sunuyor. Bu arada siz sabunlarınızı nasıl muhafaza ediyorsunuz bilemiyorum ama ben en iyi yöntemi, ızgaraları olan tahta bir sabunlukta buldum. Böylece sabunluğun temizlenmesi çok daha kolay oluyor, bununla birlikte sabunun kendini fazla salmadığını gözlemledim. Nedense diğer muhafaza ettiğim kaplarda sabunun bir kendini bırakma, fazla lakayıt tavırlarla vıcık vıcık gün geçirmesi beni çileden çıkarıyordu. Oh, sonunda daha iyi bir yöntem buldum da sabunlarımı daha rahat kullanabiliyorum.



Yves Rocher sabunlarını, denemenizi öneririm. Vücudu kurutan sabunlardan değil. Gayet de beğendim. Fiyatı da oldukça makul ki mesela şu anda bir indirimi var, adeti fiyat olarak 9.90 TL 'ye geliyor. Bir bakın derim. Bir diğer çeşidi olan Organik Yulaf Sabunu 'nu da denemek istiyorum ama açıkçası Yves Rocher Zeytinyağlı Sabun 'dan öylesine memnun kaldım ki, değiştirmeyi çok düşünmüyorum. Bittikçe ve ihtiyaç duydukça kesin alırım diyorum. Ve rahatlıkla söyleyebilirim ki, The Body Shop sabunlarını da kullanan biri olarak TBS sabunlarını her şekilde dövüp geçtiğini söylemek isterim ☺ Birbirine yakın olarak görülen bu iki marka arasında kaldıysanız, Yves Rocher 'in bu konuda daha iyi iş çıkardığını söyleyebilirim, bu yüzden benim önerim bu yönde.


Paylaş
, , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.