Bu pilavı çekemedim ben yaptım ve çekemedim evlat acısı gibi oturdu bögrüme en kısa zamanda tekrar yapıp bu posta o tabakta pişmiş halini koymalıyım.Büyük annemin ölüm yıl dönümü oldugu için kuran okutma kararı aldık fakat tavuklu pilav artık gerçekten sıktı her yıl 3-5 kez birinin ölüm yıl dönümü geliyor birde aralıkları çok kısa oldugundan her seferinde pilav gitmiyor.Bu sefer bulgur pilavı yapalım dedik.Tavuk,kırmızı et ya da türlü malzemeleri kullanmadık.Çünkü maalesef çogu insan sevmiyor bulgur pilavında bu yüzden sade yaptık fakat arzu ederseniz siz ekleyebilirsiniz tarife.Ben servis yapmaya başladıktan sonra tabakların biri bitti biri geldi ve ta tam birde baktım tencerenin dibi görünmüş ondan pişmiş halini gösteremedim size saf tereyağlı yapıldıgı için daha hoş bir tadı oldu ve olunca da haliyle bitti.Herkes severek yedigi için tarifi sizlerle de paylaşmak istedim.Buyrun tarifime.
Malzemeler:
3 tane orta boy soğan
3 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
5 tane orta boy domates
(Domates yerine salça katmak isterseniz 2 yemek kaşığı)
1 bardak et suyu ve ya 2 tane tavuk bulyon
(Bulyonları 1 bardak sıcak suda eritin)
25 gram katı yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
500 gram pilavlık bulgur
Üstünden geçecek kadar su (hemen hemen 5 bardak)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yapımı:
Erimiş yağlara soğanları yemeklik doğra bir iki kez çevir ardından yemeklik dogradıgımız kırmızı ve yeşil biberleri içine at bir iki kez yine çevir.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekle.
Domatesler ölmeye başlayınca bulguru yıka malzemelerin üzerine ekle.
5 dakika kadar kavur.
Bardakta erittiğimiz bulyon ve ya et suyu ile birlikte suyu ekle.
Tuzunu koy.
Suyu hafif çekmeye başlayınca altını kıs ağır ağır pişmeye bırak.
En son baharatlarını serp.
İyice suyunu çeksin pilav gibi.
Pilav gibi demlenmeye bırak bir süre sonra servis yap.
Afiyet olsun.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekle.
Domatesler ölmeye başlayınca bulguru yıka malzemelerin üzerine ekle.
5 dakika kadar kavur.
Bardakta erittiğimiz bulyon ve ya et suyu ile birlikte suyu ekle.
Tuzunu koy.
Suyu hafif çekmeye başlayınca altını kıs ağır ağır pişmeye bırak.
En son baharatlarını serp.
İyice suyunu çeksin pilav gibi.
Pilav gibi demlenmeye bırak bir süre sonra servis yap.
Afiyet olsun.
Dipnot: Patlıcan,mantar,patates vb. şeylerle de yapabilirsiniz ben sade tercih ettim onun içinde soganlar kavrulurken kavurmanız gerek.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?