Bu tarifi yaptıktan sonra yemelere doyamadım resmen 1 güncük diyetimi bozdum.Özellikle tadının ülker cocostarı andırması ve benim sevdigim çikolatalardan biri olması bu tarife +1 özellikte kazandırdı.Misafirlerim başta baktıgında sert gibi görünüyor dediler sonra ayy yumuşakmış bu dediler hatta bu işin sonunda yetmedi misafirlerime diyebilirim.Çok basit az malzemeli yani şöyle bir bakayım 15-20 dakikacık zamanımı alan bir tarif oldu.Hadi malzemelere geçelim...
Malzemeler:
3 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı şeker
3 yumurta akı
Fırın pişirme kağıdı
40 gram Bitter çikolata
Yapılışı:
Bir kaba hindistan cevizi 3 yumurta akı,şeker konulur ve karıştırılır.
(Başta susuz olacakmış gibi oluyor karıştırdıkça cıvık bir hal alıyor)
(çok cıvık olursa kıvamını ayarlamak için hindistan cevizi eklenebilir)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki kaşık yardımı ile ( şekli önemli değil) dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derecede üstü kızarana kadar pişirilir
(benim 10-15 dakikada kızardı)
Fırından çıkan kurabiyelerimiz biraz soguduktan sonra Benmari usulü eritilmiş çikolaraya bandırılır.
Buzdolabına konularak soguması beklenir.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder
Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?