Güne damgasını vuran tarif bu oldu pırasadan nefret ediyorum tarifin orijinali ıspanaktı aniden bastıran misafir haberiyle ıspanak alma şansımız olmadı diyet yaptıgım için deneme amaçlı pırasa aldırmıştım beyaz bölümlerini haşladım ve yiyemedim hatta zor bir zaman geçirdim gerçekten pırasayı sevmiyorum fakat beyaz sapları harici yeşil bölümleri kalmıştı bu tarif için annemle düşünürken ilk aklımıza gelen kabak oldu aslında kabagıda sevmiyorum fakat börege çok yakışıyor börekte yiyorum kabakları almak için buzdolabına yöneldigimde pırasanın yeşil bölümleri elime geldi annem görünce kız bunu da çok güzel olur hadi deneyelim dedi.Elimizi taşın altına koyduk ve denedik.Misafirlerimiz arasında pırasa sevmeyenlerde varmış tabi bilinçsiz olarak yaptık herkes pırasayı ıspanak sandı havuç ve patatesin tadı baskın oldugu içinde sogan tadı aldılar ve o sevmeyenler yemelere doyamadılar.Ben tabi diyette oldugumdan 2 dilim yiyebildim hala tadı damagımda bunu yazarken migdemden sesler geliyor düşünmesi bile acıkmama sebep oluyor.Hadi Malzemeleri vereyim size;
İç Harcı için:
3 adet havuç
500 gram sebze (ıspanak,kabak,pırasa vb.)
3 adet patates
1 çay kaşıgı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz.
(her bir harç için baharatlar aynı ölçüde)
Malzemeler:
3 adet hazır yufka
Yağlı pişirme kağıdı
Üzeri için:
Yarım bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
3 adet rendelenmiş havucu bir tavada azıcık sıvı yağ ile sotele yumuşayıncaya kadar.
1 tutam tuz ekle.
500 gram sebzeyi ince ince dograyıp ya da rendeleyip(kabak için rende) sıvı yagda sotele.
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı biber
1 tutam tuz ekle.
(Ben pırasa kullandım)
3 adet haşlanmış patatesi küp küp dograyıp (çigken küp küp dograrsanız güzel olur minik küpler dograyın).
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı biber
1 tutam tuz ekle.
Yarım bardak süt,1 çay bardağı sıvı yağ,2 yemek kaşığı yoğurtu bir kapta karıştırın.
Daha sonra:
1 adet yufkayı serin.
Önce sütle yapılan harcı yufkanın her tarafına bir fırça yardımıyla sürün.
Patatesli harcı her tarafına yayın.
Sonra üzerine 2. yufkayı serin.
Yine sütlü harçla aynı işlemi yapın.
Bu sefer Havuçları her tarafına yayın.
En son yufkayı serin .
Yine üzerine sütlü harçtan sürün.
Bu sefer sebzeli harcı koyun.
Son olarak kenarından başlayarak bu üç katı rulo haline getirin. Rulo uzun olur onu 3 parçaya bölün.
Yaglı kagıt olan tepsiye alın.
Üzerine yumurta sarısı sürün (yanlarınada sürün.) istege göre susam dökülebilir.(ben kullandım)
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?