Evde annem harici kuru yiyen yok bizim ama annem ısrarla kendi sevdigi için bu kurulardan yapıyor sonra kalabalık ortamlara nasip oluyor yemesi her yıl muhakkak ya günde ya bir kuran okutuldugunda annemin vazgeçilmesi kuruları ortaya çıkıveriyor.Bende bu annemin gelenegiyse ozaman bunu blogumda paylaşırım dedim.Annem bu yıl biber kurusunun yanında patlıcan kabak domateste kurutmuştu bu yüzden bloga postu yazarken başlıgı karışık kuru olarak girdim daha dogrusu isim bulamadım bir sürü kuru olunca.Her neyse misafirler gittiginde kurudan hiç kalmamıştı banada en sonda olan fotograftaki borcamı yıkamak düştü.Hatta öyle bir şey ki tabaga alıp fotograf çekme şansım bile olmadı hemen bittiyse tadının güzel oldugunu düşünüyorum .Hemen tarife geçiyorum;
Malzemeler:
50 gram Kuru patlıcan
50 gram Kabak kurusu
50 gram Domates kurusu
250 gram Yeşil Biber kurusu
1 tencere su
Yapılışı:
Hepsini güzelce yıkayıp su dolu tencereye koy.
Yumuşayıncaya kadar haşla.
Suyunu iyice süz.
(Bu işlemi 1 gün önceden yaparsanız daha iyi olur.)
1 çay bardağı sıvı yağda kavur.
(Kızartır gibi)
Üstü için Domates Sosu:
7,8 tane domates
5,6 diş sarımsak (keyife göre az kullanılabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Sarımsakları minik minik doğra
Yarım çay bardağı sıvı yağda hafif pembeleştir.
7,8 tane domatesin kabuklarını soy.Küp küp doğra.Üstüne ekle.
(Salça kullanmak isterseniz 3 çorba kaşığı salça)
Domatesler ölmeye başlayınca tuz ekle.
Hepsini pişir.
Kızartmış oldugumuz kuruların üzerine dök.
İsteğe göre sade ya da sarımsaklı yogurtla servis et
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?