Cilt Bakımı : Farmasi Kozmetik Çay Ağacı Balmı (Tea Tree Balm)

Farmasi Kozmetik Çay Ağacı Balmı 
Farmasi Tea Tree Balm
cilt-bakimi-farmasi-kozmetik-cay-agaci-balmi-tea-tree-balm
Cilt bakimi farmasi kozmetik cay agaci balmi tea tree balm


cilt-bakimi-farmasi-kozmetik-cay-agaci-balmi-tea-tree-balm
cilt bakimi farmasi kozmetik cay agaci balmi tea tree balm


cilt-bakimi-farmasi-kozmetik-cay-agaci-balmi-tea-tree-balm
cilt bakimi farmasi kozmetik cay agaci balmi tea tree balm


farmasi-cay-agaci-balmi-kullananlar_tea-tree-balm
farmasi cay agaci balmi-tea tree balm

Farmasi Kozmetik 'ten cilt bakımında kullanılmak üzere çay ağacı yağı ile formüle edilen Çay Ağacı Balmı (Tea Tree Balm) cildi koruyan ve yatıştıran özelliğine sahip. Ambalajının arkasında yazdığı iddiası ise yüzde, dudaklarda, tırnak diplerinde ve cildin kuru/sert bölgelerinde kullanılabilir olduğu. Çay ağacı yağı pek çok kozmetik markasında kullanılıyor, benim fazla ilgim olmadığı için böylesi bir yağ içeren bir bakım ürününü ilk defa kullanmış oldum.


Farmasi Kozmetik Çay Ağacı Balmı (Tea Tree Balm) İçerik :
petrolatum
paraffin
castor oil
isopropyl palmitate
ozokerite
paraffinum liquidum (mineral oil)
copernicia cerifera (carnauba) wax
euphorbia cerifera (candelilla) wax
butyl stearate
ethylene/va copolymer
ethylhexyl palmitate
cera alba
melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil
hydrogenated castor oil
triethoxycaprylylsilane
limonene
cl 19140
cl 77007
İçeriği beğendiğimi söyleyemem. Petrol ürünleri alabildiğine var. İlk etapta kötü intiba bırakan bir içeriğe sahip ürünü yüzümde kullanmayı tercih etmiyorum. Aynı şekilde, dudaklarda da petrol ürünlerinin kullanma tarafı değilim. Özellikle son zamanlarda petrolsüz lipbalmları kullanmaya özen gösteriyorum. Aynı özeni göstermenizi öneririm. Petrol ürünleriyle donatılan bakım ürünleri, çok ucuz ham maddeli olduğu için üreticiler tarafından en sık tercih edilen içerik oluyor. Biz kullanıclar için de, ilk etkisi yoğun yumuşaklık verme özelliği olduğundan güzel bir etki bıraktığını sanıyoruz. Ama petrol ürünleri cilde giderek daha kurutur ve daha farklı kötü etkilere yol açar. Sivilcelerin esas dostlarıdır. Böylesi ürünler yerine ciltle daha dost içeriklerle yol almanızı öneririm.


Yüz için kullanılası bulmadığım gibi dudak bakımında da içeriğinden dolayı tercih etmiyorum. Ama siz Nivea lipbalmları seviyor ve kullanıyorsanız onunla aynı çizgi içeriğinde olduğu için kullanabilirsiniz. Koku konusua gelecek olursam, parfüm kullanılmamış ama yoğun kokulu bir balm. Kokusu bana hitap etmedi, fazla keskin. Sanki mentollü bir plastik kokusu. (Biliyorum kokusunun tarifi garip oldu ama bana aynen böyle geldi)


Tırnak diplerinde veya vücudun kuru/sert bölgelerinde (örneğin dirsekler, topuklar vs) kullanılabilir. Klasik vazelinlerden çok daha sert yapıda olduğu için kullanımı zor değil, vazeline kıyasla çok ince yapılı. Bu yüzden yağlı kalın bir tabaka bırakmıyor.


Çevrilerek açılan, yuvarlak ve metal bir ambalaja sahip, ambalaj yönünden Lush lipbalmlarını anımsattı. Bu açıdan hafif ve yer kaplamaması pratiklik sağlıyor. Markanın hayvanlar üzerinde test yapmadığı ambalajının arkasında yazılı olan bir diğer bilgi. 15 ml boyutundaki Farmasi Çay Ağacı Balmı (Tea Tree Balm) benim için yüz bakımında ve dudak bakımında değil, vücutta dirsek ve topuklarda kullanılabilir ayarında oldu. Üzülerek söylüyorum ki, genel olarak Farmasi markasını cilt bakımında başarılı bir marka olarak bulamadım. Belki daha iyi etkide ürünleri vardır bilemiyorum ama en azından bu balmı öyle alınası yapıda değil.

* Tanıtım Ürünüdür.


Paylaş
, , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.