Saç Bakımında: 10 Saç Sorunu 10 Bakım Sorunu

10-sac-sorunu-10-bakim-yolu


Her gün giyinir ve soyunuruz. Kıyafetlerimizi giyip çıkarmamız bile saçlarda sürtünme yaratır. Bunun haricinde saçlar günlük darbelere de maruz kalır. Örneğin saçları şekillendirmek için kullanılan sıcak maşalar/düzleştiriciler veya kimyasal boyalar... Bütün bunların sonucunda saçlar kendinden geçip sorunlu görünümünü dışa yansıtarak bizim sinirimizi bozmaya başlar. Ya her gün elektriklenme sorunu yaşatır, ya parlak görüntüsünden eser kalmaz ya da dökülmeye haddinden fazla meyil eder.


Saçlara biraz daha ışıltı katmak, onları daha dolgun, daha sağlam, daha göz alıcı yapmayı kim istemez ki? Işılı saçlar harika. Ama bunu nasıl sağlarım diyorsanız önce saçlar hakkında biraz daha detaylara inmeye ve önlemler almaya çalışmalıyız.






Saç Hasar Sorunu : Saç kırılmaları günlük hayatımızda önce giysilerden başlar. Yani giysileri çıkarıp giyme işlemimiz bile saçlarda gizli bir hasar yaratır. Eğer siz kurutma, ısıl ürünlerle şekil verme, saç stili için biraz da kimyasal ürünler kullanıyorsanız saçlarınızın hasar sürecini daha da uzatırsınız. Sıkı saç tokalarından, sert fırçalamadan, ısıl ürünleri çok kullanımdan kaçının.


Saç İncelmesi Sorunu : Saçlarımızın alıştığımız normal kalınlığında daha fazla incelme görüyorsak bunun çeşitli nedenleri olabilir. Mesela yaşlanıyor olabiliriz? Çünkü yaşlılıkla birlikte saçlarımzın incelmesi daha yoğunlaşır. Hormonal değişiklikler, gebelik, stres, bazı ilaçların yan etkileri ve yanlış yapılan diyetler saç incelmesinin de birer faktörü olabilir. Eğer saçlarınızın incelmesinden çok yakınıyorsanız, hormonal değişimlerinize baktırmakta fayda var. Özellikle ülkemizde sık görülen POS (polikistik over sendromu) bile bunun nedeni altında yatabilir.


Saç Elektriklenmesi / Kabarması Sorunu : En çok kıvırcık saçlar elektriklenme / kabarma sorununa yatkın olsa da aslında her saç tipi elektriklenme problemini yaşayabilir. Elektriklenmeyi önleyen saç bakım ürünleri işe yarar sonuçlar verir ama unutmayın ki hepsi geçici netice vermek üzerine yoğunlaşır.


Saç Uçlarındaki Kırıklar Sorunu : Saç uzmanları tam olarak 6 haftada 1 kuaföre gidip saç kırıklarını kestirmemizden yana. Böylece kırıkların neden olduğu bakımsız saçları adam etme yönündeki çabalardan da kolaylıkla kurtuluruz. Eğer saçlarınız çok fazla karışıyor ve siz de taramak için sabırlı olmayıp sert hareketlerle tarıyorsanız, bu saçlarınızdaki kırıkların oluşumunu daha fazla arttırıyor olabilir. Bu şekilde saçları bakıma muhtaç görüntüsüyle baş başa bırakmak yerine kestirmek daha çözümcül olacaktır. Saçlarınızı kısa kullanamıyorsanız, yüzünüze yakışan orta uzunlukta bir saç modeli deneyebilirsiniz.


Şekil Almayan Yumuşak Saçlar Sorunu : Genelde ince telli saçlar bu problemle daha çok karşı karşıya kalır. Hatta ince tel saçlara sahip olanlar kozmetik açısından her saç bakımı ürününü kullanamazlar. Çünkü saç bakım veya şekillendirici ürünlerin içerisindeki fazla yağ onlara ağır gelir. Saçlara şekil vereyim derken daha ağırlaşan ve yağ içinde kalan saçlarıyla uğraşmak zorunda kalabilirler. Bu aşamada kuru şampuanlar tercih sebebi olabilir. Çünkü kuru şampuanlar yağı emerler ve saç köklerini kabartırlar.

10-sac-sorunu-10-bakim-yolu-blog


Aşırı Hacim Sorunu : Saçları hacimlendirmek harika bir şey! Bunu kim inkar edebilir ki? Ama bazen aşırıya kaçıyoruz galiba. Özellikle ince telli saçlara sahip olanlar hacimlendirmenin biraz abartısını yapabiliyor. Daha iyi bir fikir ise saç kestirmekten geliyor. Saç tipimize göre ustalıkla yapılmış iyi bir kesim, ince telli saçları bile olduğundan daha hacimli gösterebilir. Bu konuda doğru saç kesimini bulmak gerekir.


Saç Parlamama Sorunu : Saçlar özellikle düz olduğunda ışığı yansıtır. Saçlarımıza biraz ışık oyunu katmak istiyorsak düz saç kullanımı bu açıdan çok idealdir. Böylece saçlarımızın daha güzel görünmesini sağlarız. Ama saçları düzleştirmek için kullanılan ısıl ürünler, saç yapısına çok da zarar verir. Bu alışkanlığı terk edemiyor ve düz saçları kullanmaktan çok mutlu oluyorsanız, o halde en azından ısıya karşı koruyucu bir saç ürünüyle birlikte uygulamaya dikkat edin.


Saç Uzamama Sorunu : Sıkı tokaları kullanmaktan kaçının. Saçtan çıkartırken fark ediyorsunuzdur ki sıkı tokalar saçlara resmen asılıyor. Bu da her çekişte saç kaybına neden oluyor. Saç uzamamasının nedeni elbette ki tokalar değil ama onların da etkisi var. Saçımız hormonlarımızdan, yaşam tarzımızdan, yüklediğimiz stresten, yediklerimizden, içtiklerimizden vs çoğu şeyden etkilenir. En üzüldüğünüz dönemde saçlarımızın kaybının da çok olduğunu çoğu insan deneyimlemiştir. Ciddi saç problemleriniz var ise tıbbi destek alınarak yola devam etmek daha doğru adım. Bununla beraber; doğru beslenme alışkanlığını kazanmak, saça sert davranmamak (örneğin sert hareketlerle taramaktan, çok sıcak ısıl işlemlere maruz bırakmaktan kaçınmalıyız), her duyduğu saç kürünü denememek, stresle baş etmesini bilmek saçlara büyük ödüller sağlar.


Saç Yağlanma Sorunu : Saç yağlanma problemi en çok ince saçlarda görülüyor ama her saç tipinde bu sorunla karşılabilir. Özellikle kullandığımız saç bakım ürünleri de yağlanma sürecini fazlasıyla öne itiyor olabilir. Silikon bazlı şampuanlar, saç kremleri bu açıdan birer yağlanma sebebi. Gün içerisinde fazla yağlanan saçlara en pratik çözüm kuru şampuan nimeti.


Saç Kuruluğu Sorunu : Kuru saçlar, kimyasal işleme sık maruz kalan saçlarda daha çok ortaya çıkıyor. Tabii bu durum sadece kimyasal saç işlemleri değil, genetik ile de alakalı olabilir. Omega3 açısından zengin besinleri önemseyip beslenme düzeninize daha fazla katarsanız saçlarınıza nem verme açısından çaktırmadan bir hediye de vermiş olursunuz.


Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.